Sponseret af Syddansk Universitet

Syddansk Universitet og Videnskab.dk samarbejder om at bringe videoer med forskningsformidling.

Guide til den danske velfærdshistorie
Professor Klaus Petersen fra Syddansk Universitet giver dig et grundigt indblik i den danske velfærdshistorie.

Video: Syddansk Universitet

Velfærdsstaten er et af Danmarks største kendetegn, og er samtidig en evig kilde til diskussion. 

Professor Klaus Petersen fra Syddansk Universitet guider dig igennem den danske velfærdshistorie, og supplerer gennemgangen med mange interessante historiske anekdoter.

Velfærdsstaten har nemlig hele tiden været diskuteret og forandret sig, for borgerne har historisk set haft bekymringer, der ligner dem, folk har i dag.

Du kan få svar på hvordan velfærdsstaten opstod, hvad der drev den frem, og hvordan statens rolle blev større, som tiden gik.

Derudover diskuterer Klaus Petersen velfærdsstatens nuværende tilstand, og tager et fremadrettet blik mod hvordan velfærdsstaten vil se ud i fremtiden.

Det kan du få meget mere information om den danske velfærdsstats historie i videoen i toppen af artiklen. 

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk