Gravsted ved siden af Aldi ophøjes som Englands svar på Tutankhamons grav

Graven er bygget omkring år 600 og indeholdt omkring 40 værdifulde genstande. Illustration: Museum of London Archeology

Graven er bygget omkring år 600 og indeholdt omkring 40 værdifulde genstande. Illustration: Museum of London Archeology

Kilde: 
10 maj 2019

Et kongeligt gravsted, der i 2003 blev fundet mellem en pub og et Aldi-supermarked i byen Prittlewell i England, bliver efter grundig analyse nu sammenlignet med den egyptiske prins Tutankhamons grav.

Det skriver BBC.

Graven, der er bygget omkring år 600, er angiveligt det ældste eksempel på en kongelig kristen angelsaksisk gravplads. Museum of London Archeology har også lavet en interativ præsentation, så du selv kan udforske graven i detaljer.

Sophie Jackson, forskningschef ved Museum of London Archeology, fortæller BBC, at gravstedets betydning kom som lidt af et chok.

»Graven ligger i randen mellem en jernbane og en vej. Det er ikke ligefrem et sted, hvor man forventer at finde den slags.«

I den fire meter brede grav lå der omkring 40 møjsommeligt placerede værdifulde genstande - heriblandt en lyre og en malet kasse, der angiveligt skulle være det ældste eksisterende fund af sin slags.

LÆS OGSÅ: Tutankhamon havde hestetænder og klumpfod

Gravstedets størrelse og dets kostbare indhold tyder på, at den begravede højst sandsynligt har været en prins. Men præcis hvem der ligger begravet vides ikke med sikkerhed.

Ifølge Ciara Phipps, der er ansat ved Southend Museums Service, gav en hængende kobberskål, som var det første fund fra udgravningen af gravpladsen, en forsmag på gravstedets enorme betydning.

»Det var højst sandsynligt en gave, hvilket giver en ide om, hvor vigtig en person den begravede har været. Han havde gode forbindelser,« siger hun til BBC.

LÆS OGSÅ: Londons tidligste historie afsløret

LÆS OGSÅ: Skeletter på Rådhuspladsen stammer fra vikingetiden

jsj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.