Godt nyt for fattigrøve: En kop kaffe er nok til at give følelsen af luksus
kaffe luksus følelse

Luksus behøver ikke koste kassen, afslører nyt dansk studie. Det kan være glæden ved en gammel bog eller en stille stund med en kop kaffe. (Foto: Shutterstock)

Luksus behøver ikke koste kassen, afslører nyt dansk studie. Det kan være glæden ved en gammel bog eller en stille stund med en kop kaffe. (Foto: Shutterstock)

14 februar 2020

Boblebad, æteriske olier og saunagus. Ahhh… Der er intet som en spaoplevelser, når man rigtig skal forkæle sig selv.  

Men du behøver ikke hive den helt store pengepung frem, næste gang du vil opnå en følelse af luksus. Ifølge et nyt studie kan et kop kaffe hjemme i lænestolen give dig den samme følelse, skriver CBS i en pressemeddelelse.

»Det, som folk beskriver som luksusøjeblikke, er faktisk mest de små afbræk i hverdagen. Den gode kop kaffe fra Starbucks eller den stille stund med en bog på biblioteket. Så man behøver slet ikke mange penge eller lang tid for at opnå en følelse af luksus,« siger Thyra Uth Thomsen, der er professor (MSO) på Institut for Afsætningsøkonomi ved CBS og medforfatter til det nye studie, i pressemeddelelsen.

Forskerne fandt ud af, at begrebet luksus ikke behøver være knyttet til materielle ting, men i stedet kan være oplevelser og følelser – ofte af frihed.

På baggrund af interview med 34 personer fandt forskerne frem til fem forskellige typer af luksus.

Heriblandt ’Afbrydelsen’ - som handler om de små afbræk fra hverdagens trummerum og ’Afslutning’ - som når man eksempelvis kigger tilbage på den dejlig (vinter-)ferie eller weekend, skriver CBS i pressemeddelelsen.

Studiet er udgivet i Journal of Business Research.


al
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.