Forskningens Døgn og Bestil en Forsker 2020 aflyses
»På grund af de seneste udmeldinger om corona-virus ser vi os desværre nødsaget til at aflyse Forskningens Døgn 2020« skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet på Forskningens Døgns hjemmeside.

Alle aktiviteter under Forskningens Døgn 2020 er aflyst (Foto: Kristian Jensen og Forskningens Døgn). 

Alle aktiviteter under Forskningens Døgn 2020 er aflyst (Foto: Kristian Jensen og Forskningens Døgn). 

Forskningens Døgn er en årlig videnskabsfestival, arrangeret af Uddannelses- og Forskningsministeriet, der i 2020 skulle foregå 20. - 26. april.

Under festivalen var der planlagt forskellige aktiviteter, heriblandt foredragsordningen Bestil en Forsker, hvor alle danskere kunne få besøg af en forsker.

Bestil en Forsker

Mere end 250 forskere havde tilmeldt sig Bestil en Forsker 2020, som administreres af Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling. 

Projektleder for Bestil en Forsker, Trine Bentsen, der har arbejdet med ordningen de sidste fire år, siger:

»Det fysiske møde mellem forskere og danskere er Bestil en Forskers ånd, men de fysiske møder skal vi i disse tider begrænses så meget som muligt.«

I 2019 deltog op mod 30.000 danskere i Bestil en Forsker-foredragene, og i år var der allerede arrangeret knap 500 foredrag, der skulle være afholdt under Forskningens Døgn: 

»Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi må aflyse foredragene, men i denne situation er det rigtige at gøre, og vi vender stærkt tilbage i 2021,« siger Trine Bentsen.

Center for Faglig Formidling har administreret Bestil en Forsker siden 2017.

Hvad sker der nu?

Alle, der havde tilmeldt sig Bestil en Forsker eller havde bestilt et foredrag, har fået direkte besked om, at foredragene må aflyses, og det er ikke længere muligt at bestille foredrag.

Hvis man har spørgsmål til Bestil en Forsker eller Forskningens Døgn, kan man kontakte sekretariaterne på bestilenforsker@bestilenforsker.dk eller forsk@ufm.dk

Datoerne for Forskningens Døgn 2021 er endnu ikke fastlagt. 

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker