Forskerne tager på sommerferie - skal du med?
SOMMER-UNI: Videnskab.dk vil i næste uge rapportere dagligt fra Brandbjerg Højskole, hvor græsplæner, mødelokaler, haveborde, barstole og gårdspladser er scene for drabelige debatter, festlige foredrag og meningsfyldte meningsudvekslinger – det er tid til Nordisk Sommeruniversitet

Der er både tid og plads til videnskabelig refleksion, når forskere fra hele norden samles på Brandbjerg Højskole. (Foto: Brandbjerg.dk)

Der er både tid og plads til videnskabelig refleksion, når forskere fra hele norden samles på Brandbjerg Højskole. (Foto: Brandbjerg.dk)

Fra hele Norden vil mere end 100 engagerede ildsjæle, fra professionelle professorer til snusende studerende, hen over weekenden strømme til Brandbjerg Højskole.

De har valgt at bruge en uges sommerferie på at mødes med ligesindede akademikere for at diskutere sikkerhedspolitik, æstetik, velfærdssystemer og interreligiøs dialog. Mange har taget deres familier med, og mange glæder sig til at mødes med kolleger og venner for at diskutere hinandens arbejde og indsigt under den jyske sol.

Jazz, øko-vin og lanciers

Programmet er stramt: hver eneste dag fra tidlig morgen til sen aften vil deltagerne holde foredrag, diskutere hinandens forskning og udveksle viden med mennesker, de aldrig før har mødt. Aftenerne vil byde på live jazz-koncert under kyndig ledelse af Mr. Bowie, professor i tysk filosofi og habil saxofonist. Der vil være økologisk vinsmagning, energisk videndeling i baren samt måske en omgang Lanciers?

Nat og dag

Diskussionerne vil fortsætte til langt ud på natten, når musikteoretikere og velfærdsforskere krydser klinger, mens religionsfilosoffer forsøger at bilægge striden. Men ingen nåde venter næste morgen, når programmet kører videre - ugen står i videnskabens tegn, og den er en streng mester.

Videnskab.dk på højskole

Fakta

Videnskab.dk har sendt en reporter til Brandbjerg for at fortælle hvad der sker, når forskere tager på ferie og tager videnskaben med.

Kommer den skarpeste videnskabelige kritik i foredragssalen eller i baren?

Kan Kierkegaard og Buddha mødes på en jysk græsplæne?

Kan anvendelsen af legitim vold i krigen mod terror præciseres inden kaffen bliver kold?

Videnskab.dk bor standsmæssigt i næste uge. (Foto: Brandbjerg.dk)

Kan forskere overhovedet holde ferie og slappe af - måske endda feste lidt?

Følg med hver dag på videnskab.dk, når Nordisk Sommeruniversitets Sommersession 2008 dækkes live med reportager og interviews - og måske lidt ekstra.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.