Om forfatteren

Jens-André P. Herbener

adjunkt, Institut for Historie

Mikael Rothstein

lektor, Institut for Historie

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Forskere: Nyoversættelse af det gamle testamente er led i kristen mission

DEBATINDLÆG: En ny Bibeloversættelse har til hensigt at fremstå moderne og tidssvarende. Men Det Danske Bibelselskab bag har en kristen missionsstrategi, som man skal være meget opmærksom på, skriver religionshistorikere her.

Den nye oversættelse af Det Gamle Testamente har til hensigt at oversætte teksterne til et nutidigt dansk. Men Bibelselskabet og dets oversættere risikerer at møde en jernhård kritik, lyder det fra kritiker. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts