Forskere finder det gyldne tal for net-dating: Vi orker 'kun' at skrive med syv ad gangen
Kilde: 
07 december 2018

Selvom du har stimevis af matches på Tinder og diverse dating-apps, så har du tilsyneladende kun den mentale kapacitet til at kommunikere med syv, hvis du leder efter et seriøst forhold.

Det konkluderer et nyt studie fra Oxford University ifølge the Telegraph.

Forskerne har set på data fra 150.000 mennesker fra den amerikanske dating-hjemmeside eHarmony.

Her har de blandt andet fundet ud af, at selvom brugerne i gennemsnittet kontakter 12 nye mennesker om ugen, så holder de kun kontakten og skriver med lige knap syv mennesker på en uge.

»Vores motivation bag forskningen var at finde den kognitive grænse for, hvor mange sociale forbindelser mennesker kan opretholde, og undersøge, om der er en regel for folk, der leder efter en partner,« fortæller Patrick Gildersleve, ph.d. studerende i psykologi ved Oxford University ifølge the Telegraph.

Tilsyneladende ligger grænsen altså på lige omkring syv personer, hvis man, vel at mærke, leder efter et seriøst forhold.

»Det kan være anderledes på andre mere uformelle dating platformer. Brugerne på eHarmony er generelt ude efter et langtidsvarende og seriøst forhold, så vi mener, at vores resultater passer til mere seriøs dating adfærd,« tilføjer han.

Professor i computerbaseret socialvidenskab ved Oxford Internet Institute Taha Yasseri er ifølge the Telegraph overrasket over resultaterne, da han havde forventet, at folk, der dater på nettet, generelt ville have færre restriktioner.

Studiet viste desuden, at folk, der betragter sig selv som attraktive, er 16 procent mindre opsøgende end gennemsnittet, mens de er 33 procent dårligere til at svare på beskeder.

Studiet, der er blevet betalt af eHarmony, er endnu ikke publiceret, men venter på en fagfællesbedømmeslse fra andre forskere - et såkaldt peer-review.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.