Forskere bruger Facebook til at afdække seksuelle overgreb
23 november 2016

Siden 1960’erne er antallet af anmeldte voldtægter i Danmark steget fra 200 om året til 480 anmeldte voldtægter i 2015. Men vi ved ikke, om der faktisk bliver begået flere voldtægter, eller om stigningen skyldes , at flere anmelder voldtægter i dag.

En ny undersøgelse af seksuelle overgreb i Danmark vil bruge Facebook til at nå bredere ud end tidligere forskning og dermed give et langt mere komplet indblik i karakteren af seksuelle overgreb i Danmark.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Marie Bruvik Heinskou fra Sociologisk Institut på Københavns Universitet, der leder projektet, vil bruge Facebook og målrettede henvendelser til krisecentre og relevante NGO’ere til at komme i kontakt med mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb.

Og det er en helt ny tilgang.

»Vi ved, der er et stort problem med seksuelle overgreb, men for at lave en mere effektiv forebyggende indsats, har vi brug for langt mere nuanceret viden om, hvad seksuelle overgreb er og hvilke former, de tager. Det vil undersøgelsen bidrage stærkt til,« siger Marie Bruvik Heinskou i pressemeddelelsen.

Personer der har været udsat for en seksuel krænkelse kan svare på undersøgelsen her eller finde mere om undersøgelsen på Sociologisk Instituts facebookside: https://www.facebook.com/SociologiskInstitut/.

Projektet ”Sexual Offences in Denmark” er støttet med 950.000 kroner af Det Kriminalpræventive Råd. Projektet løber fra August 2016 til Juni 2017.

amo

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.