Forskere begynder at emigrere fra Elon Musks Twitter til konkurrent
twitter på en telefon

Der er røre blandt forskere, der er aktive på Twitter. De overvejer alternativer til det sociale medie på grund af Elon Musks ændringer, der giver plads til mere misinformation. (Foto: Shutterstock)

Der er røre blandt forskere, der er aktive på Twitter. De overvejer alternativer til det sociale medie på grund af Elon Musks ændringer, der giver plads til mere misinformation. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
08 november 2022

Elon Musk ejer nu Twitter, og der er lagt op til markante forandringer.

Halvdelen af Twitters medarbejdere er blevet fyret, herunder også afdelingen, der stod for at kuratere indholdet på platformen, og som sørgede for at reducere mængden af misinformation.

Det har skabt en frygt for, at Elon Musks idé om ytringsfrihed går for langt, og at Twitter bliver oversvømmet med fake news. Derfor kigger forskere nu mod Twitters konkurrent Mastodon.

Det skriver Science.

Mastodon er en meget mindre platform sammenlignet med Twitter, men afstanden mellem de to kan måske blive reduceret de kommende måneder. Efter Elon Musk overtog Twitter, fik Mastodon da også over 100.000 nye profiler inden for få dage.

Mange forskere har besluttet sig for at bytte Twitter helt ud med konkurrenten, mens endnu flere nu har en profil på begge platforme.

Danske Michael Bang Petersen, der er professor på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, følger med i udviklingen. I et tweet gør han dog også opmærksom på, hvad Twitter er god til.

 

 

Andre forskere ser udviklingen som en større bevægelse og beskriver det som en kommende digital massemigration af forskere.

»Det går hurtigere nu, end jeg havde troet for bare en uge siden. Jeg ser institutioner, observatorier og institutter skifte til Mastodon nu her,« siger Mark McCaughrean, der er astronom på European Space Agency.

Francois Balloux, der er professor i genetik på University College London, har ligeledes besluttet sig for at forlade Twitter til fordel for Mastodon. Det skriver han på Twitter.

 

 

Spørgsmålet er dog også, om den generelle offentlighed flytter med over til Mastodon, hvis forskerne gør. 

elon musk tweeter en fake news nyhed

Til et opslag af Hillary Clinton skrev Elon Musk et tweet, som havde et link til en hjemmeside, der er kendt for at sprede fake news. Hans egen gøren og laden på Twitter er muligvis derfor også med til at skræmme forskerne væk. (Screenshot: Twitter)

elon musk tweeter om the new york times

Elon Musk slettede efter kort tid opslaget med linket til fake news-hjemmesiden og lavede i stedet ovenstående opslag som svar til kritikerne. (Screenshot: Twitter)

jso

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.