Om forfatteren

Janus Tarp

cand. jur. og formand for UlykkesPatientForeningen

Peter Øhrstrøm

professor ved Aalborg Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Forsker og patientforening: Aktiv dødshjælp bør ikke være lovligt

KOMMENTAR: Der er stor forskel på aktiv og passiv dødshjælp, og blandt andet hollandske erfaringer viser, at det er en glidebane at lovliggøre aktiv dødshjælp for dødeligt syge patienter. Det skriver en professor og formanden for UlykkesPatientForeningen i denne artikel som svar på et tidligere Forskerzonen-indlæg.

Aktiv dødshjælp argumenter lovliggørelse

Spørgsmålet om aktiv dødshjælp bør ikke diskuteres med et individualistisk perspektiv, men i en større, kollektiv sammenhæng, mener professor Peter Øhrstrøm og formand for UlykkesPatientForeningen Janus Tarp, der ikke går ind for en lovliggørelse af ativ dødshjælp. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts