Forsker bygger unikt byhus af containere
Man kan nå langt med kreativitet. Og det er tilmed ofte billigt at være kreativ. Det er dette forskerhjem et eksempel på.

Hvad gør man, når man har en dejlig grund, men ikke råd til at opføre noget på den? Man tænker ud af boksen - og flytter ind i den.

Parret Michele Bertomen og David Boyle, der er henholdsvis professor i arkitektur på New York Institute of Technology og entrepenør, havde købt deres drømmegrund på seks gange tolv meter, hvor de drømte om at opføre deres drømmehus. Men drømmene var i starten hårdtprøvede.

Da prisoverslaget fra murerne kom tilbage, lød det på cirka 300.000 dollar - over 1,7 millioner kroner - vel at mærke kun for væggene. Det var mere end de to kunne betale.

Skibscontainere blev løsningen til at bygge hus

Derfor fik de idéen til at lave New Yorks første byhus opført udelukkende af skibscontainere. Fem af dem koster cirka 280.000 kroner inklusiv opstilling. 

Som det fremgår i videoen fra Science Friday ovenfor er resultatet blevet et unikt byhus i Brooklyn i tre etager. Fem, hvis man tæller kælder og tagterrasse med. 

En af fordelene ved et skibscontainerhjem er, at man kan skære hul til vinduer, lige der hvor det skal være. Og så er de i øvrigt jordskælvsikrede.

 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.