Foredragsholder giver 3 råd til at fange et ungt publikum
Professor i kriminologi har gennem flere år holdt foredrag i ordningen 'Bestil en forsker'.
Til 'Forskningens Døgn' vil professor Anette Storgaard tale med børn og unge om kriminalitet og straf. (Foto: Shutterstock)

Til 'Forskningens Døgn' vil professor Anette Storgaard tale med børn og unge om kriminalitet og straf. (Foto: Shutterstock)

Til 'Forskningens Døgn' vil professor Anette Storgaard tale med børn og unge om kriminalitet og straf. (Foto: Shutterstock)

»Se de unge mennesker i øjnene.

Tænk over, hvordan de ser den faglige verden, du er en del af.

Og lad være med at blive for langhåret«.

Sådan lyder tre gode råd til at holde et ungt publikums interesse fra professor Anette Storgaard.

Til daglig forsker hun i kriminologi ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet. Og så har hun stillet op som foredragsholder til 'Forskningens Døgn' mange gange. I år gentager hun succesen.

I år vil hun tale med børn og unge om, hvad straf og kriminalitet er for noget. Hvad sker der for eksempel, når man kommer i fængsel? Og hvad sker der, når man kommer ud igen?

Efterlysning: Vi mangler 59 forskere

Er du forsker, kan du ligesom Anette Storgaard holde foredrag som del af Bestil en forsker-ordningen, som Videnskab.dk forvalter.

235 forskere har tilmeldt sig indtil videre. 

Det betyder, at vi mangler 59 forskere, for vi vil gerne slå sidste års rekord, der lød på 294 foredragsholdere.

Tilmeld dig senest 1. marts 2018.

Unge inspirerer

Sidste år tog Anette Storgaard kriminalitetstallene med for det sted, hvor hun skulle tale.

Tallene brugte hun til at diskutere, hvordan det går med børne- og ungdomskriminalitet både på landsplan og lokalt i området.

»Det førte ud i en drøftelse med dem om, hvad er kriminalitet egentlig for noget. Hvad er straf for noget, og hvad kan straf føre med sig i fremtiden, når man er ung?« siger Anette Storgaard.

Hun lægger vægt på, at hendes oplæg er mere dialogbaseret end et egentligt foredrag. 

Bestil en forsker 2018

Bestil en forsker tiltrak næsten 28.000 deltagere i 2017, fordelt over 524 foredrag fra 294 forskere. (Foto: Shutterstock)

Selvom det kan være en udfordring at formidle sit forskningsområde, så det er interessant for børn og unge, får hun meget tilbage fra det unge publikum:

»Helt personligt har jeg den fornøjelse, at jeg får kontakt til nogle unge mennesker, og at jeg får inspiration fra den måde, de tilgår emner, der interesserer mig,« fortæller kriminologiprofessoren.

Er du forsker? Tilmeld dig nu

Bestil en Forsker er et initiativ under Forskningens Døgn – en videnskabsfestival arrangeret af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Er du forsker, og vil du deltage, er fristen for tilmelding 1. marts.

Arrangementet løber fra 20. til 26. april 2018, og foregår i hele landet.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk