Fødselsdagsquiz: Hvad ved du om Videnskab.dk?
Hurrraaaaa! Videnskab.dk har fødselsdag - ni år fylder vi i dag. Men hvor meget ved du egentlig om Danmarks største videnskabsmedie, Videnskab.dk? Tag testen nederst i artiklen, og vær med i konkurrencen om fine præmier.
Videnskab.dk 9 år fødselsdag quiz

Vi fejrer ni års fødselsdag i april, og derfor har vi lavet en quiz, hvor du kan teste din viden om Videnskab.dk. (Foto: Videnskab.dk)

Vi fejrer ni års fødselsdag i april, og derfor har vi lavet en quiz, hvor du kan teste din viden om Videnskab.dk. (Foto: Videnskab.dk)

Hvis du ikke allerede er klar over det, bør du klistre et stort fødselsdagsflag i kalenderen 21. april. 

Det er hverken Prinsesse Isabellas første eller Iggy Pops 7. runde fødselsdag, vi hentyder til, men derimod Videnskab.dk, der fylder år!

21. april er det nemlig 9 år siden, at Videnskab.dk blev etableret som uafhængigt og selvstændigt medie.

Videnskab.dk 9 år fødselsdag quiz

Du kan vinde denne flotte T-shirt, hvis du svarer rigtigt på vores fødselsdagsquiz. Billedet stammer fra en Mediecup, hvor Videnskab.dk dystede i fodbold mod landets andre medier i Nørrebrohallen. (Foto: Videnskab.dk på Instagram)

I løbet af de ni år har Videnskab.dk skrevet om alt, fra dengang kiloet havde taget på til søpindsvins sjette sans, svaret på om fly virkelig forsvinder i Bermuda-trekanten og forklaret, hvorfor mad kan smage anderledes, hvis man hører Beatles, mens man spiser

Men hvor mange artikler er det egentlig blevet til i alt, og hvor mange følger med i vores arbejde på de sociale medier? Det kan du gætte med på nederst.

Quiz og vind

Blandt alle, der deltager i quizzen og efterfølgende noterer deres email, trækker vi fem vindere. Og i anledning af vores fødselsdag er vi i gavehumør, så de fem kan frit vælge mellem:

Videnskab.dk 9 år fødselsdag quiz

Vil du hellere have fingrene i en af vores tre bestsellere, er det også en mulighed. Skynd dig at deltage i konkurrencen! (Foto: Videnskab.dk)

  1. En af vores flotte Videnskab.dk-T-shirts med rum-aben.
  2. En af vores bøger, hvor vi svarer på læsernes spørgsmål om videnskab.

​Fordi vi fylder ni år, har vi selvfølgelig lavet ni spørgsmål. De har hver tre svarmuligheder, og hvis du har brug for hjælp til svarene, kan du søge rundt på Videnskab.dk.  

Hvis du er på fra mobilen, kan det være en god idé at åbne quizzen i et nyt vindue

Konkurrencen slutter 5. maj 2017 kl. 10.00. 

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk