Fødselsdagsquiz: Hvad ved du om Videnskab.dk?
Hurrraaaaa! Videnskab.dk har fødselsdag - ni år fylder vi i dag. Men hvor meget ved du egentlig om Danmarks største videnskabsmedie, Videnskab.dk? Tag testen nederst i artiklen, og vær med i konkurrencen om fine præmier.
Videnskab.dk 9 år fødselsdag quiz

Vi fejrer ni års fødselsdag i april, og derfor har vi lavet en quiz, hvor du kan teste din viden om Videnskab.dk. (Foto: Videnskab.dk)

Vi fejrer ni års fødselsdag i april, og derfor har vi lavet en quiz, hvor du kan teste din viden om Videnskab.dk. (Foto: Videnskab.dk)

Hvis du ikke allerede er klar over det, bør du klistre et stort fødselsdagsflag i kalenderen 21. april. 

Det er hverken Prinsesse Isabellas første eller Iggy Pops 7. runde fødselsdag, vi hentyder til, men derimod Videnskab.dk, der fylder år!

21. april er det nemlig 9 år siden, at Videnskab.dk blev etableret som uafhængigt og selvstændigt medie.

Videnskab.dk 9 år fødselsdag quiz

Du kan vinde denne flotte T-shirt, hvis du svarer rigtigt på vores fødselsdagsquiz. Billedet stammer fra en Mediecup, hvor Videnskab.dk dystede i fodbold mod landets andre medier i Nørrebrohallen. (Foto: Videnskab.dk på Instagram)

I løbet af de ni år har Videnskab.dk skrevet om alt, fra dengang kiloet havde taget på til søpindsvins sjette sans, svaret på om fly virkelig forsvinder i Bermuda-trekanten og forklaret, hvorfor mad kan smage anderledes, hvis man hører Beatles, mens man spiser

Men hvor mange artikler er det egentlig blevet til i alt, og hvor mange følger med i vores arbejde på de sociale medier? Det kan du gætte med på nederst.

Quiz og vind

Blandt alle, der deltager i quizzen og efterfølgende noterer deres email, trækker vi fem vindere. Og i anledning af vores fødselsdag er vi i gavehumør, så de fem kan frit vælge mellem:

Videnskab.dk 9 år fødselsdag quiz

Vil du hellere have fingrene i en af vores tre bestsellere, er det også en mulighed. Skynd dig at deltage i konkurrencen! (Foto: Videnskab.dk)

  1. En af vores flotte Videnskab.dk-T-shirts med rum-aben.
  2. En af vores bøger, hvor vi svarer på læsernes spørgsmål om videnskab.

​Fordi vi fylder ni år, har vi selvfølgelig lavet ni spørgsmål. De har hver tre svarmuligheder, og hvis du har brug for hjælp til svarene, kan du søge rundt på Videnskab.dk.  

Hvis du er på fra mobilen, kan det være en god idé at åbne quizzen i et nyt vindue

Konkurrencen slutter 5. maj 2017 kl. 10.00. 

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Annonce: