Familie-quiz: Bliv klogere på, hvor meget du og dine bedsteforældre har til fælles
Vi bander, spiser og elsker forskelligt på tværs af generationer. Quiz med og vind billetter til vidensfestivalen Hearts & Minds.
Quiz generationer familie

Vi er alle børn af vores tid. Bliv klogere på dine forældres og dine egen generation i denne quiz. Du kan vinde billetter til Folkeuniversitets Hearts & Minds festival. (Foto: Shutterstock)

Vi er alle børn af vores tid. Bliv klogere på dine forældres og dine egen generation i denne quiz. Du kan vinde billetter til Folkeuniversitets Hearts & Minds festival. (Foto: Shutterstock)

Har du og dine bedsteforældre mere eller mindre til fælles, end du tror?

Vi er alle børn af en tid, der præger vores tanker og adfærd. Samtidig spiller biologien og arvemassen en afgørende rolle for vores personlighed og liv, så hvad er det egentlig, der gør os til dem, vi er? 

Videnskab.dk er mediepartner, når Folkeuniversitetet i årets Hearts & Minds festival sætter spot på ’generationer’.

I den forbindelse har vi i samarbejde lavet en stor familie-quiz, hvor du kan få testet myter og sandheder på tværs af generationer. 

Tag quizzen i artiklen her, og deltag i lodtrækningen om 2x2 billetter til festivalens ‘vidensbif’, der viser filmen ‘Arlette – en historie vi aldrig må glemme’. Filmen vises i København og Aarhus.

Du deltager i lodtrækningen ved at skrive din mail under quizzen. Vinderne trækkes fredag 6. september og får besked direkte.

LÆS OGSÅ: Her topper du i livet – se din bedste alder for alt

Hearts & Minds festival

Hearts & Minds festivalens kerne er et miks mellem vidensformidling, kultur, aktiviteter og sanselighed.

I år byder programmet blandt andet på filosofisk vildmarksbad, spiselig biograf, vidensmarathon, ORDBanko og meget mere.

Festivalen har epicenter i København 13.-15. september og i Aarhus 27.-29. september og byder på arrangementer i hele landet i løbet af september.

Se hele programmet her.

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk