Evolutionspsykolog: Derfor sladrer kvinder så meget
Kilde: 
05 oktober 2017
Er du kvinde, og sladrer du meget, så er det ikke nødvendigvis en dårlig ting. Ifølge et nyt studie fra University of Ottawa er der en helt logisk grund til det: Kvinder sladrer for at få en kæreste.
På den måde kan de nemlig høre mere om andre kvindelige rivaler, som er ude efter samme fyr. Samtidig kan de også bruge bagtaleriet til at stille spørgsmålstegn ved den konkurrende kvindes ry, påstår studiet.
Konklusionen fremgår i en pressemeddelelse af springer.com, som er forlaget bag det videnskabelige tidskrift Evolutionary Psychological Science, hvor studiet netop er blevet publiceret.
I forsøget bag studiet spurgte forskerne 290 heteroseksuelle personer mellem 17 og 30 år om deres forhold til sladder og konkurrence, især i forhold til andre personer af samme køn, når der skulle findes en partner. 
Ifølge pressemeddelelsen viste resultaterne, er der var en stor sammenhæng mellem, hvor store konkurrencemennesker kvinderne var, og hvor meget de sladrede. 
Kvinders bagtaleri er altså ikke bare noget, kvinder gør for at være onde eller en dårlig vane. Ifølge forskeren bag studiet, Adam Davis, der er evolutionspsykolog ved Unviversity of Ottawa, er sladder en meget højtudviklet social kompetence. 
Selvom både mænd og kvinder sladrer, så er det altså ifølge forskeren kun kvinderne, der bruger det, som et taktisk kneb til at få fat i drømmemanden. 
agr

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.