ESOF ’16: See you in Manchester!
Et brag af en konference har denne sommer fyldt Carlsberg Byen med røg, rabalder og raketvidenskab. I 2016 rykker ESOF teltpælene videre, og indtager den historiske industriby Manchester.

Formanden for ESOF's styregruppe, Klaus Bock, løfter på årets Handover Ceremony i København sløret for, hvilken europæisk storby der i 2016 skal have æren af at være vært for den verdensomspændende ESOF-konference.
(Foto: Mikkel Ostergaard/ESOF2014)

Formanden for ESOF's styregruppe, Klaus Bock, løfter på årets Handover Ceremony i København sløret for, hvilken europæisk storby der i 2016 skal have æren af at være vært for den verdensomspændende ESOF-konference. (Foto: Mikkel Ostergaard/ESOF2014)

Hvert andet år får en udvalgt europæisk storby æren af at være vært for Europas største videnskabelige konference, ESOF.

Konferencen har siden 2004 tiltrukket eksperter fra hele verden og har gennem debat og dialog været med til at skabe videnskabelige og politiske løsninger for fremtidens samfund.

Som værtsby for ESOF2014 har København sidst markeret sig som en innovativ og betydningsfuld europæisk metropol.

Nu er det fra 22.-26. juli 2016 Manchesters tur til at gøre kunsten efter.

Plads til både fodbold og videnskab

Når talen falder på Manchester, er vi ofte mere tilbøjelige til at tænke på musik og fodbold end på videnskab.

Det er dog ifølge overborgmester Susan Cooley ikke uden grund, at ESOF netop nu har peget på Manchester som videnskabeligt centrum:

»Manchester gør lige nu betydelige fremskridt på adskillige spændende områder, blandt andet inden for kunstig intelligens, tekstiludvikling og akustisk teknologi. Der har aldrig været et bedre tidspunkt for byen til at blive anerkendt på denne måde,« siger hun ifølge en pressemeddelelse fra Manchester til den såkaldte Handover Ceremony, der fandt sted på ESOF-konferencens sidste dag, 26. juni i København.

Mens Manchester historisk set har været frontløber inden for den industrielle, teknologiske og videnskabelige udvikling, bærer det moderne Manchester blandt andet præg af viljen til innovation på forskningsområdet.

Det er ifølge vicepræsident for forskning og innovation ved University of Manchester, Luke Georghiou, netop byens rige, videnskabelige traditioner, der skal skabe de perfekte rammer for ESOF.

»Med Manchesters unikke tradition inden for teknologi, industri, ingeniørarbejde, videnskab og innovation er vi sikre på, at vi kan tilbyde det optimale miljø for delegerede fra Europa og resten af verden,« udtaler han ifølge en pressemeddelse fra Euroscience til Handover-ceremonien.

Manchester er en international anerkendt værtsby

Trods et beskedent indbyggertal på cirka 0,5 million står værtsbyens størrelse ikke i vejen for at tage sig kærligt af de mange konferencegæster.

en rapport fra International Congress and Convention Association (ICCA) fremgår det, at Manchester afholdt intet mindre end 34 internationale konferencer i 2013, og på ICCA’s liste over foretrukne internationale konferencebyer har Manchester fra 2012-2013 rykket sig fra en 78.-plads til en 69.-plads.

Formand for ESOF’s styregruppe, professor Klaus Bock, er da også sikker på, at byen er i stand til at konkurrere med København.

»Kvaliteten af de videnskabelige debatter og præsentationer har været fantastisk i år, og Manchester har en masse at leve op til. Men med en rig videnskabelig historie er vi sikre på at byen vil levere et strålende event i 2016,« fastslog han til Handover-ceremonien.

Danmark omsatte 80 millioner kroner på ESOF

På nuværende tidspunkt forventes det, at ESOF ’16 vil sikre en indtjening på £8,3 millioner og bringe 4.500 delegerede til Manchester.

I København tiltrak konferencen over 4.000 delegerede, og mere end 38.000 besøgende i alle aldre fik stillet deres nysgerrighed på den tilknyttede gratis-festival Science in the City.

Den forventede omsætning ligger ifølge en pressemeddelelse fra Inspiring Denmark på 80 millioner kroner.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.