Er du forsker, og vil du dele ud af din viden? Tilmeld dig Bestil en Forsker nu!
Bestil en Forsker er både lærerigt og givende for dig som forsker og for de helt almindelige danskere, som du møder.
bestil en forsker center for faglig formidling forskningens døgn 2020

Tilmeld dig Bestil en Forsker, og få styrket dine formidlingskompetencer, sæt vigtige emner på dagsordenen, og gør god reklame for din forskningsinstitution. (Foto: Søren Kjeldgaard)

Tilmeld dig Bestil en Forsker, og få styrket dine formidlingskompetencer, sæt vigtige emner på dagsordenen, og gør god reklame for din forskningsinstitution. (Foto: Søren Kjeldgaard)

Bestil en Forsker giver den almindelige dansker en unik mulighed for at få besøg af en forsker som dig.

Alle forskere kan deltage i Bestil en Forsker - uanset om du lige er startet på din ph.d. eller er en erfaren forskningsformidler.

Tilmeld dig på Forskningens Døgns hjemmeside. (Grafik: Kristian Jensen)

Der er ingen forskningsemner, der er for store, for små eller for komplekse at holde foredrag om. Det vigtigste er, at du har noget på hjertet, som du brænder for at dele.

Du bestemmer helt selv, hvor mange foredrag du vil stille op med, hvor mange gange i løbet af ugen du vil holde dit foredrag, samt hvilke regioner du vil udbyde det i.

Bestil en Forsker er en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, som arrangeres af Uddannelses- og Forskningsministeriet. I 2020 afvikles festivalen 20. til 26. april.

I 2019 blev der afholdt hele 672 foredrag af 242 forskere. Gennem ordningen kan alle bestille et foredrag med de tilmeldte forskere, og foredragene kan finde sted på alt fra skoler og gymnasier til fængsler, i mødregrupper og private hjem.

Del din viden, og inspirér andre

Bestil en Forsker har en folkelige karakter, der gør at forskere kommer ud i alle afkroge af landet til mange forskelligartede organisationer, virksomheder, klubber og skoler.

Om Bestil en Forsker

Bestil en Forsker foregår fra 20. til 26. april 2020.

Bestil en Forsker er et initiativ under Forskningens Døgn – en videnskabsfestival arrangeret af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Er du forsker, kan du tilmelde dig ordningen som foredragsholder frem til 29. februar 2020.

Læs mere på Forskningen Døgns hjemmeside

Det betyder, at du som forsker får mulighed for at dele din forskning med mennesker, du normalt ikke er i kontakt med. 

Hermed kan du inspirere og være med til at få mere videnskabelig fakta ind i den offentlige debat, og du kan blive udfordret og få nye perspektiver på din forskning.

Seniorforsker Martin Andreas Bødker Enghoff fra DTU Space har deltaget i flere år og glæder sig over denne mulighed: 

»Til hverdag er forskning ofte en lang og kringlet proces – når man mødes med folk, giver det en meget mere spontan oplevelse, som giver mig god energi til at vende tilbage til laboratoriet. Engang mødte jeg en dreng, som gerne ville have taget et billede sammen med en 'rigtig forsker', og sådan noget er jo bare skønt,« fortæller Martin og tilføjer:

»Viden er værdiløs, hvis der ikke er nogen der får del i den – Forskningens Døgn giver mulighed for at give tilbage til samfundet.«

LÆS OGSÅ: 'Bestil en forsker' 2019 var en bragende succes: Forskere indtog Danmark

Tilmeld dig i dag

Tilmeld dit foredrag på dette link. Fristen er 29. februar.

Foredragskataloget offentliggøres 24. februar 2020, og fra 2. marts kan danskerne bestille dit foredrag. 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt os på bestilenforsker@bestilenforsker.dk.

Du kan også læse mere i Bestil en Forsker-håndbogen.

Se her, hvad det kræver af dig som forsker at deltage, og hvordan du tilmelder dig Bestil en Forsker. (Video: Center for Faglig Formidling)

LÆS OGSÅ: Foredragsholder i 'Bestil en forsker': »Det er ikke altid specialister, der stiller de gode spørgsmål«

LÆS OGSÅ: Foredragsholder i 'Bestil en forsker': Jeg møder dem, min forskning handler om

LÆS OGSÅ: Foredragsholder i 'Bestil en forsker': »Kast dig ud i det!«

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker