Er du forsker, og savner du et publikum? Tilmeld dig Bestil en Forsker nu
Efter aflysningen i 2020 vender Bestil en Forsker under Forskningens Døgn tilbage i et nyt format, der giver dig mulighed for at nå danskerne ude i stuerne.
bestil en forsker forskningens døgn 2021 forskning videnskab

Tilmeld dig Bestil en Forsker og få styrket dine formidlingskompetencer, sæt vigtige emner på dagsordenen og gør god reklame for din forskningsinstitution. (Foto: Søren Kjeldgaard)

Tilmeld dig Bestil en Forsker og få styrket dine formidlingskompetencer, sæt vigtige emner på dagsordenen og gør god reklame for din forskningsinstitution. (Foto: Søren Kjeldgaard)

Da vi i marts 2020 måtte aflyse Bestil en Forsker, var det ikke uden en klump i halsen. 250 forskere havde tilmeldt sig, og 500 arrangerede foredrag måtte aflyses.

I 2021 vender Center for Faglig Formidling stærkt tilbage med Bestil en Forsker - dog i et nyt format. 

Forskningens Døgn og Bestil en Forsker kommer til at foregå fra 23. til 29. april 2021.

Med Bestil en Forsker har du, kære forsker, mulighed for at samle et publikum, som er interesseret i netop dit forskningsfelt. Intet emne er for stort eller småt. Det vigtigste er, at du har noget på hjerte, som du brænder for at dele. 

I 2019 blev der afholdt hele 672 foredrag af 242 forskere. Gennem ordningen kan alle bestille et foredrag med de tilmeldte forskere, og foredragene har tidligere år fundet sted på alt fra skoler til fængsler, mødregrupper og private hjem. Du bestemmer selv, hvor mange dage du vil stille op. 

Center for Faglig Formidling har varetaget sekretariatet for Bestil en Forsker siden 2017. Bestil en Forsker er en del af Forskningens Døgn, som er arrangeret af Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Vigtige datoer for forskere
  • Webinar for deltagende forskere: Den 28. januar
  • Tilmeldingsfrist: Den 22. februar
  • Bestillingsperioden starter: Den 22. februar
  • Forskningens Døgn: Den 23. - 29. april

COVID-19 medfører krav til nytænkning

Forskningsformidling har altid været vigtigt, men vi ser nødvendigheden endnu tydeligere under en pandemi. 

Grundet COVID-19-restriktioner vil Bestil en Forsker 2021 kun foregå over digitale platforme. Det betyder, at du kan samle et publikum, mens du sidder hjemme i stuen. Som altid vil rekvirenten være ansvarlig for planlægningen af foredraget, og derfor kan du fokusere på dit oplæg uden at skulle tænke på transport, kørselspenge og den tekniske del.

Det betyder, at du på trods af COVID-19 og de nuværende restriktioner har mulighed for at dele din viden med mennesker, som du normalt ikke kommer i kontakt med. På denne måde kan du sprede inspiration og bidrage til at kvalificere den offentlige debat med mere videnskab og forskning.

Webinar for deltagende forskere

Samtidig får du en unik mulighed for at træne dine formidlingskompetencer over digitale platforme. 28. januar fra 14:30 - 15:30 afholder Center for Faglig Formidling et webinar for forskere, som er interesserede i formidling med fokus på de digitale platforme. 

Webinaret vil gæstes af antropolog og direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev og formidlingsekspert Sabrina Vitting-Seerup, der vil holde et oplæg omkring god faglig formidling. Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen vil også gerne deltage, men programmet i Folketingssalen er endnu ikke klarlagt for dagen. 

Hvis du ønsker at deltage i webinaret, så skriv til os på bestilenforsker@bestilenforsker.dk, så sender vi et link til tilmeldingsblanketten.

Tilmeld dig i dag

Tilmeld dit foredrag på dette link. Fristen er den 22. februar, hvor bestillingsperioden starter.

Foredragskataloget offentliggøres dog allerede den 15. februar 2020, så vi vil gerne have dit bidrag tidligst muligt.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt os på bestilenforsker@bestilenforsker.dk.

Du kan også læse mere i Bestil en Forsker-håndbogen.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce:

Det sker