Er du forsker, og savner du et publikum? Tilmeld dig Bestil en Forsker nu
Efter aflysningen i 2020 vender Bestil en Forsker under Forskningens Døgn tilbage i et nyt format, der giver dig mulighed for at nå danskerne ude i stuerne.
bestil en forsker forskningens døgn 2021 forskning videnskab

Tilmeld dig Bestil en Forsker og få styrket dine formidlingskompetencer, sæt vigtige emner på dagsordenen og gør god reklame for din forskningsinstitution. (Foto: Søren Kjeldgaard)

Tilmeld dig Bestil en Forsker og få styrket dine formidlingskompetencer, sæt vigtige emner på dagsordenen og gør god reklame for din forskningsinstitution. (Foto: Søren Kjeldgaard)

Da vi i marts 2020 måtte aflyse Bestil en Forsker, var det ikke uden en klump i halsen. 250 forskere havde tilmeldt sig, og 500 arrangerede foredrag måtte aflyses.

I 2021 vender Center for Faglig Formidling stærkt tilbage med Bestil en Forsker - dog i et nyt format. 

Forskningens Døgn og Bestil en Forsker kommer til at foregå fra 23. til 29. april 2021.

Med Bestil en Forsker har du, kære forsker, mulighed for at samle et publikum, som er interesseret i netop dit forskningsfelt. Intet emne er for stort eller småt. Det vigtigste er, at du har noget på hjerte, som du brænder for at dele. 

I 2019 blev der afholdt hele 672 foredrag af 242 forskere. Gennem ordningen kan alle bestille et foredrag med de tilmeldte forskere, og foredragene har tidligere år fundet sted på alt fra skoler til fængsler, mødregrupper og private hjem. Du bestemmer selv, hvor mange dage du vil stille op. 

Center for Faglig Formidling har varetaget sekretariatet for Bestil en Forsker siden 2017. Bestil en Forsker er en del af Forskningens Døgn, som er arrangeret af Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Vigtige datoer for forskere
  • Webinar for deltagende forskere: Den 28. januar
  • Tilmeldingsfrist: Den 22. februar
  • Bestillingsperioden starter: Den 22. februar
  • Forskningens Døgn: Den 23. - 29. april

COVID-19 medfører krav til nytænkning

Forskningsformidling har altid været vigtigt, men vi ser nødvendigheden endnu tydeligere under en pandemi. 

Grundet COVID-19-restriktioner vil Bestil en Forsker 2021 kun foregå over digitale platforme. Det betyder, at du kan samle et publikum, mens du sidder hjemme i stuen. Som altid vil rekvirenten være ansvarlig for planlægningen af foredraget, og derfor kan du fokusere på dit oplæg uden at skulle tænke på transport, kørselspenge og den tekniske del.

Det betyder, at du på trods af COVID-19 og de nuværende restriktioner har mulighed for at dele din viden med mennesker, som du normalt ikke kommer i kontakt med. På denne måde kan du sprede inspiration og bidrage til at kvalificere den offentlige debat med mere videnskab og forskning.

Webinar for deltagende forskere

Samtidig får du en unik mulighed for at træne dine formidlingskompetencer over digitale platforme. 28. januar fra 14:30 - 15:30 afholder Center for Faglig Formidling et webinar for forskere, som er interesserede i formidling med fokus på de digitale platforme. 

Webinaret vil gæstes af antropolog og direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev og formidlingsekspert Sabrina Vitting-Seerup, der vil holde et oplæg omkring god faglig formidling. Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen vil også gerne deltage, men programmet i Folketingssalen er endnu ikke klarlagt for dagen. 

Hvis du ønsker at deltage i webinaret, så skriv til os på bestilenforsker@bestilenforsker.dk, så sender vi et link til tilmeldingsblanketten.

Tilmeld dig i dag

Tilmeld dit foredrag på dette link. Fristen er den 22. februar, hvor bestillingsperioden starter.

Foredragskataloget offentliggøres dog allerede den 15. februar 2020, så vi vil gerne have dit bidrag tidligst muligt.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt os på bestilenforsker@bestilenforsker.dk.

Du kan også læse mere i Bestil en Forsker-håndbogen.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker