Enheder i Region Hovedstaden indgår partnerskab med Forskerzonen
Nu kan du se frem til flere historier fortalt af forskere fra Region Hovedstaden.
Forskningsfelter i Region Hovedstaden

Robotkirurgi, simulationstræning, virtual og augmented reality er nogle af de felter forskerne i Region Hovedstaden beskæftiger sig med for at uddanne det bedste sundhedspersonale. Foto: Region Hovedstaden, billedmosaik udarbejdet af Videnskab.dk.

Robotkirurgi, simulationstræning, virtual og augmented reality er nogle af de felter forskerne i Region Hovedstaden beskæftiger sig med for at uddanne det bedste sundhedspersonale. Foto: Region Hovedstaden, billedmosaik udarbejdet af Videnskab.dk.

Babyer kommer til verden, operationer bliver udført, sygdomme bliver – i bedste fald - helbredt.

De fleste af os har været patienter på et hospital, men de færreste ved nok, at der sidder forskere i Region Hovedstaden og forsker i, hvordan uddannelse og træning af sundhedspersonalet styrker patientbehandlingen.

Derfor har Region Hovedstaden og Videnskab.dk, Danmarks førende videnskabsmedie, nu indgået et partnerskab om Forskerzonen, hvor forskere vil få hjælp til at formidle deres viden.

På den måde vil forskernes formidling blive synlig og let tilgængelig for alle danskere.

Fokus på patientbehandling

Helt specifikt er det Region Hovedstadens enheder 'Simulation og Læringsteknologi' og 'Uddannelse', der indgår i partnerskabet.

Deres fokus er at øge tilfredsheden og sikkerheden i patientbehandlingen gennem uddannelse af de sundhedsprofessionelle via forskning og udvikling.

Enhedscheferne Sanne Møller Knudsen og Charlotte Hess ser frem til samarbejdet:

»Forskerzonen giver os mulighed for at komme endnu bredere ud med, hvordan vi forsker i og udvikler uddannelse. Det kan forhåbentligt inspirere andre med at udvikle uddannelse af høj kvalitet, der sikrer god patientbehandling og gør det attraktivt at arbejde i sundhedsvæsnet. Vi ser meget frem til samarbejdet, som også giver vores dygtige medarbejdere noget velfortjent bevågenhed. Sidst, men ikke mindst, glæder vi os også til at give et indblik til folk uden for sundhedsvæsnet.«

Opkvalificerer forskeres formidlingskompetencer

Konkret betyder partnerskabet, at Forskerzonen har et nært samarbejde med enhedernes forskere.

Det er dem, der fører pennen, men de får hjælp af den journalistiske redaktion på Forskerzonen til at finde den relevante vinkel på deres historier og fortælle dem i et levende og letforståeligt sprog.

Ambitionen er nemlig at gøre forskningen tilgængelig for alle os, som på et eller andet tidspunkt kommer i berøring med sundhedsvæsnet.

Chefredaktør for Videnskab.dk Vibeke Hjortlund glæder sig til at få flere regionsforskerne på banen og gøre deres historier synlige for Videnskab.dk’s omkring en million månedlige brugere.

»Der er et uforløst potentiale i at formidle mere forskning bredt fra regionerne. Indsatsen er virkelig vigtig, for danskerne bør naturligvis have mulighed for at følge med i den nyeste viden inden for patientbehandling,« siger Vibeke Hjortlund.

På sigt kan initiativet danne grundlag for et udvidet partnerskab mellem regionerne og Videnskab.dk, så endnu flere regionsforskere kommer på banen på Forskerzonen, hvis indhold i øvrigt frit kan genanvendes af andre medier og organisationer.

Læs mere om at blive partner med Forskerzonen

Læs mere om Enhed for Uddannelse

Læs mere om Enhed for Simulation

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk