En ph.d.-studerendes bekendelser: At male et testbillede
Denne gang prøver Ditte Høyer Engholm kræfter af med akvarelmaling i 'En ph.d.-studerendes bekendelser'. Men det er ikke helt nemt, når man er en perfektionistisk forsker.

Efter at Ditte Høyer Engholm sidst fik styr på proteinmodellernes opbygning med hjælp fra en krystollograf er hun nu klar til at male dem. 

Du kan se de seneste striber fra 'En ph.d.-studerendes bekendelser' her

Dittes ph.d.-vejleder har et stort netværk, så hun har fået en amerikansk guru inden for 'protein-kredse' til at tage turen til Århus for at hjælpe Ditte med at komme igang med sit første maleri. 

Ditte har ikke malet med akvarel siden barns ben, så det er vigtigt for hende at få hjælp.

Men de ukontrollérbare, flydende akvarelfarver kan være svære at holde styr på - og det er svært for perfektionistiske Ditte at håndtere. 

Se og læs selv med i Dittes striber (tryk på tegneseriestriben for at navigere rundt i galleriet)

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk