En ph.d.-studerendes bekendelser: Formidling af forskningen
Ditte vægter højt, at hendes forskning når ud til offentligheden, og at formidlingen rammer plet - både i medierne og i videnskabelige tidsskrifter.

Under sin tid som ph.d.-studerende skal man helst udgive tre videnskabelige artikler, og gerne flere.

I universitetsverdenen snakker man ligefrem om en 'publish or perish'-kultur: udgiv eller uddø.  

Men udover at nå ud til den videnskabelige verden vægter Ditte også at formidle sine malerier af pneumokok-bakterien til den bredere offentlighed.

Hun har eksamenvis været i radioen på P1, og hun har holdt et oplæg til Forskningens Døgn.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg synes, forskning skal ud til folket, hvis det er muligt. Og jeg synes, det er rigtig sjovt, når nogen er interessede i mit projekt,« fortæller Ditte. 

Se og læs selv med om processen med at få forskningen formidlet ud i Dittes striber (tryk på tegneseriestriben for at navigere rundt i galleriet).

Videnskab.dk's julekalender - tryk på en julekugle

Fra alle os til alle jer klimanisser: Her er årets grønneste julekalender. Giv julekuglerne et dask for at åbne dagens låge. Du kan følge julekalenderen i Facebook-gruppen RED VERDEN.

Tryk på kuglerne for at åbne lågerne. Når du har åbnet en låge, kan du læse teksten ved at scrolle med musen eller swipe på mobilen.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.