En ph.d.-studerendes bekendelser: Formidling af forskningen
Ditte vægter højt, at hendes forskning når ud til offentligheden, og at formidlingen rammer plet - både i medierne og i videnskabelige tidsskrifter.

Under sin tid som ph.d.-studerende skal man helst udgive tre videnskabelige artikler, og gerne flere.

I universitetsverdenen snakker man ligefrem om en 'publish or perish'-kultur: udgiv eller uddø.  

Men udover at nå ud til den videnskabelige verden vægter Ditte også at formidle sine malerier af pneumokok-bakterien til den bredere offentlighed.

Hun har eksamenvis været i radioen på P1, og hun har holdt et oplæg til Forskningens Døgn.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg synes, forskning skal ud til folket, hvis det er muligt. Og jeg synes, det er rigtig sjovt, når nogen er interessede i mit projekt,« fortæller Ditte. 

Se og læs selv med om processen med at få forskningen formidlet ud i Dittes striber (tryk på tegneseriestriben for at navigere rundt i galleriet).

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk