Der er gang i udgravningerne i Egypten, hvis undergrund er en ren skattekiste af velbevarede genstande fra faraoernes tid.
Et tempel tilhørende dronning Nearit – farao Tetis kone – er nu blevet fundet i 'dødebyen' Saqqara syd for Egyptens hovedstad Kairo.
Templet ligger nær pyramiden tilhørende farao Teti, der reagerede Egypten fra omkring 2323 f.v.t. til 2291 f.v.t.
Det underjordiske tempel indeholdt hele tre lagerhaller med ofringer til dronningen og hendes farao.
Nær pyramiden fandt de egyptiske arkæologer gange med andre døde, der formodentlig levede 1550-1186 f.v.t.
Arkæologerne formoder, at de døde i de mere end 50 kister tilhørte en kult, der blev dannet omkring farao Teti og hans pyramide, og som kunne have været aktiv i tusind år.
Arkæologerne har fundet rester af kapitel 17 fra 'Dødebogen', der fungerede som et slags snydeark til at komme gennem underverdenen i efterlivet. På papyrusrullen står ejerens navn, Pwkhaef.
En tavle tilhørende en mand ved navn Khaptah og hans kone blev også fundet. Arkæologerne regner med, at manden var farao Ramses II's karet-ansvarlige. På tavlen ser man parret knæle for Osiris, den ægyptiske gud for underverdenen. Deres seks børn sidder foran dem. Døtrene dufter til lotus-blomster, mens sønnerne ses stående
Udover tavlen og de mange mumier fandt forskerne også en økse, et skrin dedikeret til Anubis – begravelsesguden – samt talrige statuer af Osiris. Du kan finde flere billeder fra fundet på det egyptiske ministeriums hjemmeside.
tkt