Download gratis håndbog om videoproduktion til YouTube
I håndbogen får du Videnskab.dk's mange gode tips til, hvordan du formidler videnskab til unge på YouTube.
Håndbog guide gode råd video produktion YouTube formidling

Håndbogen giver tips til research, interview og manuskriptforfatning samt henvisninger til hjemmesider med gratis musik m.m. Du kan downloade håndbogen gratis som PDF her. (Foto: Videnskab.dk)

Håndbogen giver tips til research, interview og manuskriptforfatning samt henvisninger til hjemmesider med gratis musik m.m. Du kan downloade håndbogen gratis som PDF her. (Foto: Videnskab.dk)

Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling har siden 2017 udviklet koncepter til og arbejdet med vidensformidling til unge på YouTube.

Erfaringerne fra dette arbejde er nu nedfældet i en håndbog, som fungerer som en guide til at producere vidensformidlende videoer til YouTube. 

Få faglig inspiration til at vidensformidle på YouTube

Håndbogen er lavet, så den kan benyttes som opslagsværk for nyansatte og praktikanter på Videnskab.dk, der skal oplæres i at producere vidensformidlende YouTube-videoer.

Derudover kan håndbogen også tjene som inspiration for andre, som arbejder - eller gerne vil arbejde - med vidensformidling på YouTube. 

Gode råd om videoproduktion fra A til Z

Håndbogen giver blandt andet indblik i, hvordan Videnskab.dk's YouTube-enhed arbejder med research, interview og manuskriptforfatning.

Der er også henvisninger til hjemmesider, der tilbyder gratis musik og andre ydelser, der kan være en hjælp for et lille produktionsselskab.

Du kan downloade håndbogen som PDF her.

Har du spørgsmål eller kommentarer til håndbogen, er du velkommen til at rette henvendelse til Mads Koldsø Lukassen (mkl@videnskab.dk).

Håndbogen er produceret som en del af Videnskab.dk's projekt YouKnowHow, der er støttet af Nordea-fonden.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk