Dominerer du i computerspil? Det kan være et tegn på høj intelligens
17 november 2017

Hvis du dominerer slagmarken i spil som League of Legends (LoL) eller Defence of the Ancients 2 (DOTA 2), kan det være et tegn på, at du er kvikkere end gennemsnittet.

Det viser britisk forskning fra University of York, skriver independent.co.uk.

»Tidligere studier har peget på det faktum, at folk, der er gode til strategiske spil såsom skak, har tendens til at score højt på IQ-tests. Vores forskning har udvidet dette til at omfatte spil, som millioner af mennesker over hele verden spiller hver dag,« siger professor Alex Wade fra University of York til independent.co.uk.

Han er medforfatter til det nye studie, der er publiceret i tidsskriftet PLOS One.

I det nye studie sammenlignede forskerne intelligenskvotienter hos League of Legends- og DOTA 2-spillere med deres præstationer i spillene.

I begge spil ser spilleren slagmarken oppefra, og man skal både have hurtig reaktionstid og kunne tænke strategisk for at vinde over modstanderen.

Jo bedre folk var til at spille spillene, des flere point havde de også tendens til at få i prøverne, der testede deres intelligens.

Resultatet kan hænge sammen med, at begge spil er komplekse, intellektuelt krævende og socialt interaktive, mener britiske Alex Wade.

Forskerne fandt omvendt ikke den samme forbindelse med intelligens og præstationsniveau ved førstepersons-skydespil – på engelsk forkortet FPS.

Det kan skyldes, at præstationen i FPS'er handler endnu mere om reaktionstid og sigteevne end hukommelse og strategi, mener forskerne ifølge theindependent.co.uk.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.