Direktøren for Statens Serum Institut fratræder sin stilling
statens serum institut ssi mads mejlby går af fratrædelse

I december igangsatte Kammeradvokaten en tjenestemandsundersøgelse af SSI's adm. direktør, Mads Mejlby. Nu fratræder han sin stilling. (Foto: Shutterstock)

I december igangsatte Kammeradvokaten en tjenestemandsundersøgelse af SSI's adm. direktør, Mads Mejlby. Nu fratræder han sin stilling. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
29 juni 2020

Mads Melbye, Statens Serum Instituts administrerende direktør, har siden december været fritaget for tjeneste grundet mistanke om fejl og uregelmæssigheder.

Kammeradvokaten har anbefalet Sundheds- og Ældreministeriet, at der blev igangsat en tjenestemandsundersøgelse af direktøren. Kammeradvokaten er advokat for staten.

22. juni konkluderede kammeradvokaten, at var sket overtrædelser og anbefalede, at Mejlby blev afskediget, skriver Ritzau. 

Nu oplyser Mads Mejlby så til Ritzau, at han selv fratræder sin stilling, skriver Ritzau.

»Uanset udfaldet af en eventuel tjenestemandssag, hvor Sundhedsministeren udpeger forhørsdommeren, er tilliden mellem mig og ministeriet ikke til stede, og på den baggrund finder jeg det rigtigst, at jeg nu fratræder,« siger han i pressemeddelelsen

Kammeradvokaten vurderede i undersøgelsen, at der var sket markante fejl i instituttets forskning, og at Mejlby sammen med en anden fremtrædende medarbejder ved instituttet havde brugt sine positioner til at fremme egne økonomiske interesser.

Konkret er der tale om overtrædelser med ansøgninger om hiv-patenter og i forbindelse med forhandlinger om licensaftale med Serum Institute of India, skriver Ritzau.

Selvom Mejlby vedkender, at der er sket såkaldte ’politiske fodfejl', mener Mejlby ikke, at det »berettiger denne form for proces og behandling,« som han siger i pressemeddelelsen.
 

»Min læring af denne sag er, at jeg ville have handlet præcis på samme vis igen i morgen, i relation til de beslutninger jeg har stået på mål for, og som tjener SSI, men som der nu af Kammeradvokaten sættes nye standarder for vurderingen af,« siger han til Ritzau.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.