Din stemme og duft tæller: Er du tiltrækkende?
Kilde: 
19 maj 2017

Hvis du har udset dig din udkårne og forsøger at fange hendes eller hans opmærksomhed ved at gøre mere ud af dit udseende, er du godt på vej.

Men når andre skal vurdere, hvor attraktiv du er, er det ikke kun, hvordan du ser ud, der tæller. Din stemme og din duft har også stor indflydelse.

Det skriver Edition.CNN.com.

Det er tidsskriftet Frontiers in Psychology, der har publiceret mini-studiet, hvor forskere har gennemgået de seneste 30 års litteratur om lugte- og høresansens indflydelse på, hvor attraktiv man er. 

Gennemgangen viser blandt andet, at forsøgsdeltagere kan gætte alder og køn udelukkende ved at høre en stemme.

Men mere interessant er det måske, at vi i mange tilfælde kan afkode, om personen bag en stemme eller en duft er dominerende, samarbejdsvillig, hvad de føler i øjeblikket, og hvordan deres kropsstørrelse er. 

»Nogle dufte bliver ikke bare opfattet som mere behagelige, men også mere sexede, og derfor er de mere tilbøjelige til at give folk lyst til at flirte eller date. På samme måde kan ubehagelige dufte modvirke lysten til at skabe et forhold til en person,« siger Agata Groyecka, der er hovedforfatter på forskningsgennemgangen og forsker på University of Wroclaw i Polen til Edition.CNN.com

Det er ikke kun i romantiske relationer, at tiltrækningskraft har noget at sige. Også når vi skal finde venner og skabe relationer på jobbet, betyder det noget, hvor attraktive, vi fremstår.

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.