Om forfatteren

Nicholas Dodman

Professor emeritus, Adfærdsfarmakologi og dyreadfærd, Cummings School og Veterinary Medicine, Tufts University

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Derfor sætter katte sig i tape-firkanter på gulvet

Der er ikke noget, der kan få internettet til at gløde som nuttede kæledyr. Det seneste virale tweet handler om katte, der altid vil sætte sig godt til rette i en firkant markeret på gulvet. Her forklarer en amerikansk dyreadfærdsforsker hvorfor.

Katte sætter sig i firkant af tape på gulvet

Hvis man laver en tape-firkant på gulvet, har katte en tendens til at placere sig i den frem for andre steder. Her ses katten Preben. Han har et stift ben. (Foto: Kirstine Jacobsen)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts