Historien om kendte menneskers liv har en dragende kraft:
Hvem var mennesket bag myten Mærsk McKinney Møller egentlig? Hvad blev Natascha Kampus udsat for i årene hos hendes kidnapper? Hvad kan vi lære af B.S. Christiansens liv på kanten? Og hvordan blev Zlatan Ibrahimovic sådan en dygtig foldboldspiller?
Vi sluger biografier og selvbiografier råt og bruger historierne om de kendte mennesker til at spejle vores egne liv i.
Men ikke kun de berømte har en historie at fortælle - vi har alle en livshistorie, og den spiller en afgørende rolle for, hvordan vi forstår os selv.
Din identitet er forbundet med din livshistorie
Spørgsmålet om, hvem du er - og dermed spørgsmålet om din identitet - er tæt forbundet med din livshistorie.
Vores livshistorie er vigtig for os, fordi den forbinder vores nutid med vores fortid og peger ud i vores fremtid.
Professor Dorthe Kirkegaard Thomsen har skrevet bogen 'Tænkepauser - Livshistorien'. Den kan hentes som e-bog her. Tænkepauser er en serie af bøger, der bliver udgivet i samarbejde med Aarhus Universitet, Aarhus Universitetsforlag, DR, Jyllands-Posten og landets biblioteker. Der kommer en ny hver måned.
Den hjælper os med at forstå os selv og vores liv, så vi bedre kan træffe beslutninger og navigere i det, fortæller Dorthe Kirkegaard Thomsen, som er forfatteren bag den nye e-bog ’Tænkepauser – Livshistorien’.
Du kan læse meget mere om, hvorfor livshistorier er så vigtige for os, og hvor forskellige tilgange der kan være til dem, i bogen fra 'Tænkepauser', som er del af en serie af bøger, som efteråret 2012 er udgivet af Aarhus Universitetsforlag.
Se også interviewet med forskeren her:
Tænkepauser: Livshistorien from Aarhus Universitet on Vimeo.