Om forfatteren

Svend-Erik Skaaning

Professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Derfor er demokrati bedre end andre styreformer

TÆNKEPAUSER: Verdens demokratier er langt fra fuldkomne, og demokrati er ikke løsningen på alle problemer. Alligevel ser det ud til, at folkestyret over lang tid leverer mere fred, frihed og fremgang end alternativerne.

demokrati valg tænkepauser

I Danmark er der en bred opbakning til demokratiet, og 84,6 procent af de stemmeberettigede danskere stemte til folketingsvalget i 2019. Men selvom demokratiet er elsket, løser det ikke alle samfundets problemer. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts