Nej, Hitler lever ikke: Analyser af tænder understøtter, at Hitler døde i 1945
Kilde: 
28 maj 2018

Hvis du er en af dem, der tror, at Adolf Hitler overlevede 2. Verdenskrig ved at flygte til Argentina i en ubåd, så kan franske forskere nu give dig lidt ekstra modbeviser at tygge på: Nemlig nye analyser af diktatorens tænder. 

Det skriver nyhedsbureauet AFP. 

Det er ikke sket siden 1946, at nogen har fået lov til at udføre analyser på en del af Hitlers krop, der normalt bliver opbevaret i Moskva. 

I marts og juli 2017 fik franske forskere dog muligheden for at kigge på en del af et kranium, som ifølge forskerne uden tvivl er Hitlers. 

Tandsættet i kraniet havde nemlig flere tandprotester, der var ingen kødfibre, hvilket spiller sammen med, at han var vegetar, og udformningen af kraniet og tænderne er et match med et røntgenbillede, der blev taget året før hans død. 

Forskerne måtte ikke tage prøver af tænderne med til undersøgelse, men undersøgelserne på stedet bekræftede, at han døde i 1945. 

»Vi vidste ikke, om han havde brugt en ampul med cyanid til at dræbe sig selv, eller om det var en kugle i hovedet. Det er med al sandsynlighed begge,« siger Philippe Charlier, der er en af forskerne bag undersøgelsen til AFP. 

Undersøgelserne viste desuden ikke tegn på krudt i tænderne, hvilket øger sandsynligheden for, at den dræbende kugle ikke blev skudt gennem munden, men i stedet panden eller nakken.

Studiet, der er skrevet på baggrund af undersøgelserne, er udgivet i European Journal of Internal Medicine. 

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.