En mulig, ubehagelig årsag til, at mænd er bedre til at finde vej end kvinder
Kilde: 
10 august 2018

Mænd er markant bedre til at navigere end kvinder, lyder konklusionen i et nyt studie, der er udført af forskere fra University College London.

Påstanden (uanset hvor provokerende og usand, den kan føles) er tidligere blevet bakket op af andre studier, men nu har de britiske forskere fået dybere indsigt i en mulig årsag til forskellen på kønnenes navigationsevner.

Den mulige årsag til, at mænd er bedre til at finde vej, handler ikke om medfødte evner, men om ulighed i samfundet, lyder det ifølge Hugo Spiers, der er en af forskerne bag det nye studie, til BBC.

»I lande, hvor der er stor ulighed, er forskellen mellem mænd og kvinder meget højere (end i lande med stor lighed mellem kønnene, red).«

Resultatet tyder ifølge Hugo Spiers på, at de samfundsforhold, man lever under, har en effekt på vores kognitive evner, hvilket kan forklare, at kvinder har sværere vilkår i forhold til at lære at navigere.

Udover en markant forskel på kønnenes evner til at orientere sig, fandt forskerne også et andet og noget mere opløftende resultat.

Danskere er nemlig, sammen med finner og nordmænd de bedste til at navigere på verdensplan.

»Måske på grund af deres vikingeblod?« skriver BBC.

Forskerne kom frem til resultatet ved at teste forsøgspersonernes evne til at huske og navigere i et computerspil kaldet Sea Hero Quest.

Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Current Biology.

ie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.