Dating-råd fra forskningen: Det hjælper ikke at spille kostbar
Kilde: 
11 juni 2018

Det er cool og æggende at virke uinteresseret, hvis du skal have en partner (eller bare en scoring) på krogen. Sådan lyder én af de ældste logikker i dating-spillet. Men det er ifølge et nyt israelsk-amerikansk studie en myte, skriver businessinsider.com.

Vil du virkelig fange en potentiel partners interesse, så skal du også vise din interesse i dem, konkluderer det nye studie.

Forskerne bag har således opstillet en række forsøg med 101 singler på mellem 19 og 31 år.

Singlerne blev blandt andet sat til at chatte med, hvem de troede var, en af de andre forsøgspersoner, men hvem der i virkeligheden var en af forskerne. Det var dog et fotografi af henholdsvis den samme mand og kvinde, der gik igen for alle forsøgspersoner.

Forskerne brugte efterfølgende nogle teknikker, hvor de viste meget eller lidt interesse i forsøgspersonen. Herefter skulle forsøgspersonerne bedømme, om de var tiltrukket af personen, de chattede med.

Teknikken gik igen under alle seks forsøg.

Konklusionen var, at de, der generelt viste større interesse i forsøgspersonerne, også blev bedømt som mere seksuelt attraktive af forsøgspersonerne.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Computers in Human Behavior, hvor det kan læses i sin helhed.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.