Danske børn spiser mere weekendslik end tidligere
Kilde: 
21 april 2017

Fredagsslik, weekendsnolder og lørdagslækkerier.

Danske børn tager for sig af godterne i weekenderne, og selv om de generelt er blevet sundere de seneste år, er mængden af søde sager i weekenden steget. Det skriver Food.DTU.dk.

Det er de 4 til 17-årige, som forskere fra DTU's fødevareinstitut har sat under lup med tal fra 2000 til 2013 fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet.

Analysen, der er lavet for Fødevarestyrelsen, viser, at det generelle sukkerindtag for børn og unge er faldet fra 2000 til 2013. Men alligevel får hvert andet barn stadig mere sukker end anbefalet, og det er især sodavand, saft, slik, kager og is, der er synderne.

Og graver man lidt mere i tallene, kan man se, at sukkermængden er steget i weekenden, mens den er faldet i hverdagene, hvilket altså betyder, at forskellen på hverdag og weekend er blevet større. 

»Hvis man giver den gas, når det bliver fredag, kan to en halv dages følelsesbestemt hygge ødelægge fire og en halv dages fornuftsbestemt sundhedsadfærd, så man alligevel ender med at overstige det højest anbefalede for hele ugen,« siger Jeppe Matthiessen, der er seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstituttet, til Food.DTU.dk

Men før du går sukkerkold over nyheden, skal du også have den positive del med: Danske børn og unge spiser langt mere fuldkorn nu, end de gjorde i 2000. Faktisk er indtaget fordoblet i perioden, og det er især havregryn og rugbrød, der står for den stigning. 

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.