Dansk forsker debuterer med drabelig videnskabskrimi
Genteknologi og Dan Brown-lignende konspirationer smelter sammen i ny bog, som postdoc fra Syddansk Universitet står bag.

Molekylærbiolog Philip Hallenborg har begået en vaskeægte videnskabskrimi (Illustration: Hallenbooks.)

Molekylærbiolog Philip Hallenborg har begået en vaskeægte videnskabskrimi (Illustration: Hallenbooks.)

Fra Dan Browns ‘Engle og dæmoner,’ der tager os fra partikelacceleratoren ved CERN i Schweiz til Vatikanstaten - til svindel med vaccinationer i Afrika i Sissel-Jo Gazans ‘Svalens graf.’

Videnskabskrimien er med lige dele forskning, fantasi og konspirationsteori efterhånden blevet en velkendt genre, og nu har postdoc i molekylærbiologi Philip Hallenborg fra Syddansk Universitet også kastet sig over skønlitteraturen.

Læs også: Ny videnskabskrimi: Sådan samarbejdede forsker og forfatter

Forfatteren lover dog selv, at han med sin forskningsmæssige baggrund, modsat Dan Brown, holder sig indenfor det videnskabeligt mulige.

Mord, epidemier og hemmelige alliancer

I det nyeste skud på stammen følger vi genteknologen Martin Lindvad, der er vidne til mordet på hans gamle mentor Håkon i Bergen i Norge.

Da han begynder at grave i sagen bliver det tydeligt, at Håkons død har noget at gøre med hans viden om SARS-epidemien, der ramte Asien fra 2002-2004.

En viden som nogen vil gøre alt for at holde skjult. 

Bogen kan købes hos Saxo.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker