Danmarks Frie Forskningsfond støtter 202 nye idéer med trecifret millionbeløb
pension opsparing råd unge

Danmarks Frie Forskningsfond har netop støttet 202 nye idéer med i alt 696 millioner kroner. (Foto: Shutterstock)

Danmarks Frie Forskningsfond har netop støttet 202 nye idéer med i alt 696 millioner kroner. (Foto: Shutterstock)

18 maj 2020

696 millioner fordelt på 202 nye idéer, der spænder bredt og over flere forskellige forskningsområder.

Danmarks Frie Forskning har netop offentliggjort, at de med 696 millioner kroner vil være med til at støtte idéer fra alle landets afkroge og forskningsmiljøer, uddyber David Dreyer Lassen, bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond, i en pressemeddelse.

»Danmark har en stærk forskningsbase, og vi ser år efter år, at niveauet ikke bare er højt, men excellent. Det ser vi blandt andet ved, at antallet af ansøgninger og bevillinger har været stigende de senere år – det bunder i såvel stor interesse som kvalitet. Særligt for årets uddelinger har vi set en mangfoldighed og en tendens til samfundsengagement i projekterne, hvor flere projekter kerer sig om vores fælles bedste.«


Ifølge Danmarks Frie Forskningsfond er idéerne med til at afspejle mangfoldigheden i de danske forskningsmiljøer.

Er du nysgerrig på, hvilke projekter der har fået støtte, kan kan du finde dem her:

  • ’Forskningsbevilling 1’ kan findes her. Det favner 150 forskere, der har modtaget en bevilling på 2,9 millioner kroner.
     
  • De projekter, der har fået ’forskningsbevilling 2’, kan du finde her. Det er 52 forskere, der her fået en bevilling på op til 6,2 millioner kroner.

Et udpluk af de mange spændende projekter tæller blandt andet en forskergruppe indenfor området sundhed og sygdom. Her har forskerne i et pilotprojekt fundet ud af, at stafylokok-infektion i huden spiller en vigtig rolle, når lymfekræft accelerere, skriver Danmarks Frie Forskningsfond i pressemeddelelsen.

Derudover er der både klima, medier og alskens spændende forskningsprojekter blandt de 202 nye idéer.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.