Carlsbergfondets forskningspriser 2019 gives til Mikael Rask Madsen og Thomas Kiørboe

Professor i europæisk ret og integration Mikael Rask Madsen fra Københavns Universitet og professor i havets mikroskopiske liv Thomas Kiørboe fra Danmarks Tekniske Universitet modtager Carlsbergfondets Forskningspris 2019.

Det gør de for deres banebrydende arbejde inden for henholdsvis europæiske domstoles betydning og havets mikroskopiske liv, skriver Carlsbergfondet i en pressemeddelelse. 

»Det er en stor glæde at tildele Carlsbergfondets Forskningspriser 2019 til Mikael Rask Madsen og Thomas Kiørboe. Begge er passionerede forskere, der har leveret en imponerende og internationalt højt anerkendt forskningsindsats inden for henholdsvis international ret og marinøkologi,« udtaler Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher.

Med prisen følger 1 million kr. Heraf øremærkes 750.000 kr. til forskningsaktiviteter, mens 250.000 kr. er en personlig hædersgave. Prisen uddeles efter indstilling fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Carlsbergfondets Forskningspris har som formål at yde støtte til to aktive forskere i ind- eller udland, der har bidraget afgørende til grundforskningen, og som nyder stor videnskabelig anerkendelse.

Priserne skal opmuntre til yderligere forskning og kan bruges efter behov til udlandsophold, feltarbejde, indkøb af udstyr eller løn til videnskabelig assistance.

Se mere om Mikael Rask Madsens forskning her:

Video: Carlsbergfondet

Og se mere om Thomas Kiørboes forskning her:

Video: Carlsbergfondet

Thomas Kiørboes arbejde har i øvrigt ført til mange historier på Videnskab.dk, læs eksempelvis:

fghs

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: