Carlsbergfondet uddeler 70 mio. kr. i infrastrukturbevillinger

Carlsbergfondet har uddelt 70 mio. kr., der skal støtte infrastrukturen blandt 101 forskere inden for naturvidenskab, humaniora, samfundsvidenskab samt en række tværvidenskabelige projekter.

Det meddeler Carsbergfondet i en pressemeddelelse på deres egen hjemmeside, hvor de skriver, at bevillingerne skal understøtte indkøb og udvikling af forskellige former for forskningsinfrastruktur.

»Carlsbergfondet uddeler som en af få forskningsfinansierende fonde i Danmark bevillinger specifikt til mindre forskningsinfrastruktur. Det gør vi, fordi der i forskningsmiljøerne er et stort behov for infrastruktur, blandt andet avanceret apparatur, databaser og korpora, som flere forskere kan benytte på tværs af forskningsgrupper og –projekter«, udtaler Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher, i pressemeddelelsen.

Carlsbergfondet modtog i alt 260 ansøgninger til den nye bevilling, og de 101 forskere, der var heldige nok til at modtage bevillingen, kan findes her.

jsj

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.