Sponseret indhold i samarbejde med Smart Aldring

Smart Aldring er et arrangement, hvor forskere giver tips til et bedre seniorliv og diskuterer brugen af sundhedsdata i deres arbejde.

Byplanlægger: Meget få byer er ordentligt indrettet til ældre
Hør i videoen, hvordan byer kan blive designet, så ældre får nemmere ved at bevæge sig rundt.

Byplanlæggeren Mikael Colville-Andersen peger på fortov med brosten som et eksempel på en forhindring for ældres bevægelse i byrummet. (Video: Center for Sund Aldring, Københavns Universitet)

Byplanlæggeren Mikael Colville-Andersen peger på fortov med brosten som et eksempel på en forhindring for ældres bevægelse i byrummet. (Video: Center for Sund Aldring, Københavns Universitet)

»Der er stor plads til forbedring i måden, vi planlægger vores byer på - især med hensyn til de ældre. Der er meget få eksempler på byer og lande, der gør det godt,« lyder det fra dansk-canadiske Mikael Colville-Andersen i videoen foroven.

Han har i over et årti arbejdet med byplanlægning og er stifter af Copenhagenize Design Company, der rådgiver i at skabe cykelvenlige byer.

Ifølge ham er byerne i høj grad indrettet til pengestærke, arbejdende borgere. Dermed er eksempelvis fortove og bænke blevet lavet på måder, der ikke er så hensigtsmæssige for ældre.

Det er vi nødt til at tale om, siger Mikael Colville-Andersen. For hvis vi tilrettelægger byen efter de ældres behov, vil byen også blive bedre for alle andre, mener han.

Man kan heldigvis justere en masse små ting, der vil gøre byen meget bedre at bevæge sig rundt i for både gamle og unge, siger byplanlæggeren. Hør ham forklare hvordan i videoen foroven.

Du kan også tilmelde dig arrangementet Smart Aldring, der finder sted 25. april i København. Der vil forskere give tips til et bedre seniorliv og diskutere brug af sundhedsdata i deres arbejde.

Læs mere om arrangementet i artiklen 'Tør du dele dine data med forskerne?'.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.