Annoncørbetalt indhold fra Challenge-projektet / Data for Good Science

CHALLENGE-projektet er et stort forskningssamarbejde.

Byplanlægger: Meget få byer er ordentligt indrettet til ældre
Hør i videoen, hvordan byer kan blive designet, så ældre får nemmere ved at bevæge sig rundt.

Byplanlæggeren Mikael Colville-Andersen peger på fortov med brosten som et eksempel på en forhindring for ældres bevægelse i byrummet. (Video: Center for Sund Aldring, Københavns Universitet)

Byplanlæggeren Mikael Colville-Andersen peger på fortov med brosten som et eksempel på en forhindring for ældres bevægelse i byrummet. (Video: Center for Sund Aldring, Københavns Universitet)

»Der er stor plads til forbedring i måden, vi planlægger vores byer på - især med hensyn til de ældre. Der er meget få eksempler på byer og lande, der gør det godt,« lyder det fra dansk-canadiske Mikael Colville-Andersen i videoen foroven.

Han har i over et årti arbejdet med byplanlægning og er stifter af Copenhagenize Design Company, der rådgiver i at skabe cykelvenlige byer.

Smart Aldring

Forskningsprojektet CHALLENGE stod i april 2019 bag arrangementet Smart Aldring. Både projektet og arrangementet var støttet af Novo Nordisk Fonden.

Videnskab.dk var arrangementets mediepartner og satte i den forbindelse fokus på aldring og sundhedsdata.

Læs mere i artiklen 'Tør du dele dine data med forskerne?'

Ifølge ham er byerne i høj grad indrettet til pengestærke, arbejdende borgere. Dermed er eksempelvis fortove og bænke blevet lavet på måder, der ikke er så hensigtsmæssige for ældre.

Det er vi nødt til at tale om, siger Mikael Colville-Andersen. For hvis vi tilrettelægger byen efter de ældres behov, vil byen også blive bedre for alle andre, mener han.

Man kan heldigvis justere en masse små ting, der vil gøre byen meget bedre at bevæge sig rundt i for både gamle og unge, siger byplanlæggeren. Hør ham forklare hvordan i videoen foroven.

 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.