Brian Bech Nielsen bliver ny formand for Danske Universiteters rektorkollegium
Brian Bech Nielsen rektor  Danske Universiteters rektorkollegium

Brian Bech Nielsen, 64 år, overtager formandsposten i Danske Universiteters rektorkollegium. (Foto: Lars Kruse / AU Foto)

Brian Bech Nielsen, 64 år, overtager formandsposten i Danske Universiteters rektorkollegium. (Foto: Lars Kruse / AU Foto)

Brian Bech Nielsen, der siden 2013 har været rektor ved Aarhus Universitet, får nye udfordringer i universitetsverdenen. 1. september overtager han nemlig posten som formand for Danske Universiteters rektorkollegium.

Det skriver Danske Universiteter i en pressemeddelelse.

Han afløser rektor ved DTU, Anders Bjarklev, der har været siddet på posten siden 2015.

Brian Bech Nielsen er ikke fremmed over for ansvar, da han tidligere har været vicedirektør for iNANO samt  institutleder for institut for Fysik og Astronomi, og udsigten til de nye udfordringer vækker begejstring.

»Det er en spændende opgave i en tid, hvor forskning og uddannelse står højt på dagsordenen overalt i samfundet,« siger han i pressemeddelelsen. 

Brian Bech Nielsen ser frem til at kunne hjælpe med at løse samfundsproblemer, både store og små:

»Universiteterne spiller en meget vigtig samfundsrolle i at levere arbejdskraft til morgendagens arbejdsmarked og ved at bidrage til at løse de store samfundsudfordringer gennem viden og samarbejde – ikke mindst i forhold til den grønne omstilling.« 

Brian Bech Nielsen fortsætter som rektor på Aarhus Universitet, hvor han også i sin tid fik sin ph.d. i eksperimentel fysik. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk