Om forfatteren

Mads Ravn

Forskningschef og museumsinspektør, Vejle Museerne

Mads Ravn er forskningschef og museumsinspektør på Vejle Museerne.
Se de Videnskab.dk- og Forskerzonen-artikler, han har medvirket i her.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Arkæologer jubler over exceptionelt fund af guldskat fra jernalderen

Amatørarkæologer stødte på flere guldstykker på en mark ved Hjarnø. Det skulle vise sig, at der var meget mere, hvor det kom fra – og at skatten tilsyneladende er en rig mands ofring til guderne.

hjarnø fund guld rigmand

Guldskatten, der er fundet på en mark ved Hjarnø i løbet af de sidste par år, bliver lige nu analyseret af VejleMuseerne. Man vil blandt andet forsøge at finde ud af, hvor guldet kommer fra, og hvordan det blev lavet. (Foto: VejleMuseerne)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts