Arkæologer finder skeletter på Rådhuspladsen i København
Kilde: 
21 februar 2018

En meter under asfalten på Rådhuspladsen i København har man fundet, hvad der kan være, de første københavnere, skriver politiken.dk.

Siden december har arkæologer fra Københavns Museum i al hemmelighed og i ly af to store telte udgravet 20 skeletter på pladsen, mens trafikken og travlheden er drevet forbi.

Skeletterne indeholder knogler fra kvinder, mænd og børn, der levede for omkring 1.000 år siden, hvilket var cirka 100 år, inden Absalon grundlagde sin borg i København, og det har skabt en forventning om, at skeletterne kan tilføje nyt til kapitlerne om Københavns historie.  

»Det er helt nyt og vil give os viden af en helt ny kaliber«, siger museumsinspektør og arkæolog fra Københavns Museum, Jane Jark Jensen, til Politiken.dk.

Man har bevidst valgt, at holde tilbage med nyheden om fundene, der blev grevet frem i december, for at undgå tyverier og for at sikre DNA-materialet fra skeletterne, der ifølge arkæologerne er skrøbelige og porøse som kiks.

Skeletterne er nu kørt til undersøgelse på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, og herefter skal de undersøges på Statens Naturhistoriske Museum. 

Onsdag besøger kulturminister, Mette Bock (LA), udgravningen.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.