Årets smukkeste videnskabsbilleder: Dinofossil, slangefoster og blå stjerner
Et 97 mio. år gammelt dinofossil gjorde os klogere på fortidens konger, mens fundet af en plastiksten viser, at verden er under stadig forandring. 2014 har været et stort år for videnskaben. Se i galleriet, hvor smuk dette års videnskabelige vidundere var.

2014 bragte os et hav af videnskabelige opdagelser, som vi næppe ville have været foruden:

Dinosaurus-fossiler, kometjægeren Rosetta, plastiksten og mange andre opdagelser har gjort 2014 til et alt andet end kedeligt videnskabeligt år.

En svømmende dino

I september blev vi en gang for alle klogere på, hvem Spinosaurus egentlig var.

Et fund af et 97 millioner gammelt dinosaurus-fossil afslørede, at den 15 meter lange kødæder havde haft sin gang på Jorden - i vandet.

Det fantastiske dyr var nemlig udstyret med svømmefødder, og forskere mener, at fortidskæmpen har stillet sulten ved at bruge sit enorme krokodillenæb til at fange alt godt fra havet.

Plastiksten på Hawaii

Mens vi blev klogere på fortiden, har fremtiden halet ind på os. Det vidner både Rosetta og et spektakulært fund på Hawais kyst om. 

Forskere fandt til deres store overraskelse en sten, som var lavet af plastik.

Stenen, der kaldes en plastiglomerate, var skabt af en blanding mellem plast og organisk stof ligesom koraller og vidnede for alvor om, at menneskers forbrug af Jordens ressourcer har en afgørende indflydelse på den fremtidige udvikling.

I det flotte galleri øverst i artiklen her kan du se en top 10, udarbejdet af det anerkendte tidsskrift Science, over nogle af de største videnskabelige opdagelser fra 2014.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk