Anja C. Andersen bliver ny formand for Unge Forskere

Astrofysiker og videnskabsformidler Anja C. Andersen tager over fra Per Falholt som formand for Unge Forskere.

Det skriver naturfagsorganisationen Astra i en pressemeddelelse.

Unge Forskere er landets største naturvidenskabelige talentkonkurrence for børn og unge, som hvert år samler 1.200–1.500 unge talenter fra grundskolen og de gymnasiale ungdomsuddannelser.

Udover pengepræmier får konkurrencens vindere mulighed for at deltage i lignende talentkonkurrencer andre steder i verden.

»Jeg er både stolt og beæret over at overtage stafetten fra Per Falholt. Under hans formandskab er konkurrencen vokset til at være en stor og vigtig årlig begivenhed for både deltagerne og for Danmark. Mit mål er at få endnu flere skoler og lærere engageret i Unge Forskere - det er super inspirerende at få talenterne i spil, og det smitter af på undervisningen, så alle får glæde af det,« fortæller Anja C. Andersen, som også er professor ved Københavns Universitet, i pressemeddelelsen.

Unge forskere arrangeres af Astra og har både private og offentlige støtter.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk