Anja C. Andersen bliver ny bestyrelsesformand for Videnskabsklubben
Anja C Andersen

Til daglig er Anja C. Andersen professor ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. (Foto: Nils Bohr Institutet)

Til daglig er Anja C. Andersen professor ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. (Foto: Nils Bohr Institutet)

Fra 1. september tiltræder professor i astrofysik Anja C. Andersen som bestyrelsesformand for Videnskabsklubben.

Det skriver Videnskabsklubben på deres hjemmeside.

Videnskabsklubben


Videnskabsklubben er en non profit-organisation, der giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden.

Klubben er blandt andet støttet af Novo Nordisk Fonden og har leg, læring og
nysgerrighed i centrum.

Klubben har eksisteret siden 2017.

KildeVidenskabsklubben

Den kendte videnskabskvinde har længe slået sig op på formidling til børn og unge, blandt andet gennem foredragsvirksomhed og som stifter af Videnskabsår22.

Senest har hun været fremme efter sin deltagen i DR's ungdomsprogram 'Ellen Imellem', der ledte til hashtagget #VidenErFandemeIkkeEtSynspunkt.

Og Anja C. Andersen glæder sig til sin nye rolle i et foretagende, hun synes er vigtigt.

»Jeg har kendt til Videnskabsklubben, siden det startede, og jeg har altid syntes, at det var en virkelig god idé. Jeg er helt vild med idéen om, at børn kan gå til videnskab, som de kan i Videnskabsklubben,« udtaler Anja C. Andersen i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Det er enormt vigtigt at vise børn, at videnskab ikke kun er noget, der hører skolen til. Det er en tilgang til livet, en nysgerrighed og en lyst til at blive klogere.«

Professoren ligger imidlertid ikke på den lade side. Det er således ikke mere end to måneder siden, at hun tiltrådte som præsident for Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU), der i sin tid blev stiftet af selveste H. C. Ørsted.

Anja C. Andersen har sin daglige gang på Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet, hvor hun forsker i stjernestøv.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk