Anders Eldrup bliver ny formand for Danmarks Innovationsfond
Den nye formand har blandt andet været administrerende direktør for DONG Energy og departementschef i Finansministeriet.
anders eldrup innovationsfonden

Den 73-årige Anders Eldrup har per 7. marts 2022 overtaget formandsposten hos Danmarks Innovationsfond. (Foto: Baltic Development Forum / CC BY 2.0)

Den 73-årige Anders Eldrup har per 7. marts 2022 overtaget formandsposten hos Danmarks Innovationsfond. (Foto: Baltic Development Forum / CC BY 2.0)

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har udpeget Anders Eldrup som ny formand for Danmarks Innovationsfond.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Danmarks Innovationsfond uddeler mere end 1,5 milliarder kroner om året i støtte til innovativ forskning samt virksomheder og iværksættere.

Anders Eldrup er en meget markant skikkelse i dansk erhvervsliv. Han indtager posten med omkring 25 års erfaring fra Finansministeriet samt 11 år som administrerende direktør for Dong Energy i bagagen.

Han har desuden en lang række bestyrelsesposter i dansk erhvervsliv bag sig.

»Anders Eldrup kommer med indsigt og erfaring indenfor både forvaltning og erhvervsliv, og sammen med den øvrige bestyrelse vil han kunne drive fonden stærkt fremad,« udtaler uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i pressemeddelelsen.

Anders Eldrup glæder sig også til at komme igang.

»Innovationsfonden har en meget vigtig rolle for udviklingen af vores samfund. Jeg ser derfor meget frem til at bidrage til arbejdet i Innovationsfondens bestyrelse,« siger han ifølge pressemeddelelsen.

Innovationsfonden har de seneste år lidt under dét, uddannelses- og forskningsministeren kalder »en række problemer med forvaltningen«. Blandt andet blev de i 2020 beskyldt for at have uddelt millionstøtte på kant med loven.

I den forbindelse understreger ministeren i pressemeddelelsen, at han mener, at Anders Eldrup er »den rette« til at løse problemerne.

Anders Eldrup overtog officielt posten 7. marts 2022.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk