Adfærdsforsker i ny bog: Kvinder er lykkeligere uden en ægtefælle og børn
Kilde: 
27 maj 2019

Traditionelt har succes været bundet op på blandt andet ægteskab og børn, men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis længere, hvor særligt ugifte kvinder lever lykkeligere uden en ægtefælle og børn.  

Sådan lød budskabet, da Paul Dolan, professor i adfærdsforskning fra London School of Economics, lørdag indtog scenen til Hay Festival i Wales for at præsentere sin nyeste bog 'Happy Ever After'.

Det skriver The Guardian, der var til stede under festivalen, hvor professoren leverede en række opsigtvækkende pointer baseret på bogen. 

»Gifte mennesker er lykkeligere end andre undergrupper, men kun når deres ægtefælle er i rummet, når de skal svare. Når ægtefællen ikke er til stede, er svaret: 'Fucking elendigt',« fortalte Paul Dolan på scenen. 

LÆS OGSÅ: Vi gifter os med dem, der ligner os selv

Og da snakken faldt på, hvem der har mest gavn af at blive smedet sammen med en partner, var svaret: Mænd: 

»Hvis du er en mand, så burde du nok blive gift, men hvis du er en kvinde, så gør dig ikke besværet,« lød det. 

Ifølge Paul Dolan bakker nyere undersøgelsesresultater op om de pointer, hvor især undergruppen ugifte kvinder uden børn ifølge professoren er de lykkeligste.

Dolans bog citerer ifølge The Guardian resultaterne fra en undersøgelse fra det amerikanske Bureau of Labor Statistics.

En undersøgelse, der sammenligner niveauer af glæde og ubehag hos personer, som er ugifte, gifte, skilte eller enke.

LÆS OGSÅ: Vi overdriver glæden ved børn

The Guardian uddyber i artiklen, at undersøgelsens resultater viser, at niveauet af lykke var højere for ægtefæller end ugifte personer, men kun når ægtefællen var i samme rum. 

Blev personen spurgt uden sin ægtefælle i rummet, viste resultaterne, at de enlige generelt er mere lykkelige end en gift person.

Paul Dolan fortalte under konferencen, at mænd i højere grad profiterer af en tur ned ad kirkegulvet, fordi de efterfølgende tager færre risikofyldte chancer, falder til ro og tjener flere penge. 

Paul Dolan om et af resultaterne fra bogen 'Happy Ever After'. 

 

LÆS OGSÅ: Mænds testosteronniveau daler, når de bliver gift

LÆS OGSÅ: Her er de vigtigste ingredienser til et langt og lykkeligt liv

LÆS OGSÅ: Brug penge på rengøring, og bliv lykkeligere

nan 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.