55 danskere på global liste over det seneste årtis mest citerede forskere
forskerpris mest citeret

Hvert år laver analysevirksomheden en liste over de mest citerede forskere over det seneste årti (Foto: Clarivate)

Hvert år laver analysevirksomheden en liste over de mest citerede forskere over det seneste årti (Foto: Clarivate)

Kilde: 
17 november 2021

Listen, ‘Highly Cited Researchers 2021’, er netop blevet udgivet af analysevirksomheden Clarivate og består af top 1 procent af forskere i verden, som er blevet citeret allermest af andre forskere inden for de seneste 10 år, 

På deres hjemmeside betegner de opgørelsen som en liste over årtiets største pionerer i videnskaben - de forskere, som har haft en afgørende betydning for deres respektive videnskabelige områder ved at publicere mange, vigtige studier over de seneste 10 år.

Ud af de i alt 6.602 forskere fra hele verden kan man også finde 55 danskere, som kan ses på listen herunder.

Bemærk, at man kan bladre mellem siderne.

Hos Clarivate har man lavet listen ved at identificere forskerne ud fra data og analyser, som deres bibliometriske eksperter - folk, der har styr på tal og statistisk i forbindelse med forskning - og dataforskere har sammensat. 

De har gennemgået alle de højt citerede forskeres studier, så blandt andet tilbagetrækning af studier, overdrevet selvcitering, eller hvis forskeren udviste dårlige videnskabelig praksis, kunne blive skyld i en ekskludering fra listen. Du kan læse mere om kriterierne bag udvælgelsen her.

jso

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.