5 ting, du skal vide om Martin Luther
Det er snart 500 år siden, Martin Luther grundlagde den protestantiske kristendom. Men hvad var det egentlig, han ville, da han gik imod den romerske kirke? Vi har samlet de fem vigtigste ting, der er at vide om Martin Luther.

Se med og bliv klogere på, hvem Martin Luther var, og hvorfor han brød med den romerske Kirke. (Video: Kristian H. Nielsen/Videnskab.dk)

Se med og bliv klogere på, hvem Martin Luther var, og hvorfor han brød med den romerske Kirke. (Video: Kristian H. Nielsen/Videnskab.dk)

De fleste ved, at det var den tyske munk Martin Luther, som bankede 95 teser mod afladshandel op på kirkedøren i Wittenberg og dermed satte gang i en reformation, der i sidste ende splittede den romerske kirke i flere dele. 

Reformation 

Læs mere om om reformationen på Videnskab.dk’s tema-site 'Reformationen'.

Her finder du et stort og bredt udvalg af artikler om reformationen, Martin Luther og den evangelisk-lutherske kirke. 

Men vidste du, at Martin Luther mente, man ikke kunne gøre sig fortjent til at komme i himlen? At han gik ind for begreber som demokrati og lighed, samtidig med at han prædikede lydighed over for fyrsterne? Eller at han giftede sig med en bortløben nonne? 

Dét og meget mere kan du blive klogere på i videoen ovenfor, hvor Forskerzonen har allieret sig med Bo Kristian Holm, der er lektor i Systematiseret Teologi ved Aarhus Universitet. 

Her kan du på lidt over tre minutter blive klogere på de fem vigtigste ting, han mener, man skal vide om reformatoren Martin Luther.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.