1,2 mio. svenske tweets om immigration kortlagt: Kan give indsigt i polariseringsdynamikker
svenske tweets

Kortlægningen bygger på mere 1 mio. tweets. (Foto: Shutterstock) 

Kortlægningen bygger på mere 1 mio. tweets. (Foto: Shutterstock) 

10 februar 2022

Forskere har gennemgået mere end 1 million opdateringer fra svenske Twitter-brugere for at undersøge, hvor meget eller hvor lidt splittelse der er omkring emnet immigration. 

Og her finder de, at der indenfor den kortlagte gruppe er meget lille evidens for nævneværdig splittelse, når det kommer til spørgsmålet om immigration - selv efter flygtningekrisen i 2015. 

Det skriver tidsskriftet Public Library of Science på baggrund af det nye studie, der er blevet publiceret i selvsamme tidsskrift. 

Det to forskere bag studiet, ph.d-studerende i statskundskab Elizaveta Kopacheva og ph.d-studerende Victoria Yantseva fra Linneaus University i Sverige, har lavet en computeranalyse af tweets fra et netværk af svenske meningsdannere, der lavede Twitter-opdateringer om immigration i perioden fra 2012 til 2019. 

Det blev til 1.200.000 tweets, og ikke blot viser deres kortlægning, at der ingen nævneværdig splittelse er, når det omhandler immigration. Den viser angiveligt også, at der hverken blev mere eller mindre splittelse i kølvandet på flygtningekrisen i 2015, skriver Phys.org. 

Studiet viser dog, at der med flygtningekrisen skete et skifte i tonen af de tweets, der blev skrevet. Brugernes tweets blev således mere negative i tonen, mens der også skete et fald i antallet af tweets, der var neutrale i tonen. 

Ifølge forskerne kan studiet være med til at klarlægge den rolle, sociale medier spiller i at reducere radikalisering og højrefløjspopulisme, skriver Phys.org. 

rf

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.