Uspiselig del af avocadoen rummer potentiel guldgrube
Kilde: 
28 august 2017

Avocadoen kan måske forberede sig på at blive endnu mere populær.

En del af avocadoen, som de fleste af os smider i skraldespanden, gemmer ifølge et nyt studie angiveligt gemme på en guldgrube af antioxidanter og antivirale stoffer, som måske kan bruges til medicin.

Der er tale om frøskallen, som er det tynde, brune, papiragtige skind, der omgiver avocadostenen. Det skriver Popular Science.

Mediet understreger dog, at du ikke må sætte tænderne i stenen eller skindet omkring den. Avocadostenen er ikke egnet som menneskeføde, da den indeholder giftige stoffer.

Til gengæld har kemikerne bag studiet store visioner om, at vi i fremtiden skal i gang med at 'upcycle' eller genbruge avocadofrøskaller og -sten til henholdsvis medicin og plastik.

Men på kortere sigt er håbet, mere beskedent, at kunne bearbejde nogle af frøskallens antivirale stoffer på en måde, så de kan blive til godkendt medicin, skriver Popular Science.

Det drejer sig om laurinsyre, butyleret hydroxytuloen og behenylalkohol, som ifølge Popular Science allerede bliver brugt i medicinalindustrien og sælges som det antivirale præparat Abreva.

Det nye studie blev præsenteret på et møde hos American Chemical Society.

Du kan se hele præsentationen i videoen herunder.

(Video: American Chemical Society)

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.